ACSI FreeLife

Menu

Op pad met de Eriba Nova SL 485

Toercaravan Eriba Nova SL 485 biedt plaats aan vier personen. Is dat genoeg voor een compleet gezin? Familie Kendler probeerde het uit in Oostenrijk en doet verslag.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Eriba Nova SL 485

Signalement

Merk
Eriba
Model
Nova SL 485
Onderstel
Al-Ko chassis met rubbergeveerde as
Testjaar
2016
Gewicht
Rijklaar 1395 kg, max. toelaatbaar (optioneel) 2000 kg

Hoe een caravan zich tijdens een vakantie gedraagt, is maar op één manier te testen: hij moet mee op kampeervakantie. Daarom is de leeftest een terugkerend item in ACSI FreeLife magazine. De Eriba Nova gaat mee naar de Faaker See in Karinthië, Oostenrijk.

Ruimte genoeg

Het eerste minpuntje ontdekt de familie Kendler bij aankomst op Strandcamping Gruber. De stekkerdoos is zo hoog aangebracht dat de kabelhaspel in de lucht blijft hangen. Reden hiervoor is de grote schuiflade tussen de kledingkast en de kachel.

Opbergruimte is er genoeg in de caravan. Ook valt het serviceluik positief op. Daarmee kun je gemakkelijk van buitenaf onder het vaste bed komen. Maar de meeste indruk maakt toch wel de keuken zelf, met zes fors bemeten schuifladen en twee bovenkasten.

Kokerellen

Op het driepits gascomfort van de Eriba Nova kun je twee grote pannen tegelijk kwijt. Wat anders is de ruimte op het aanrecht. Die is beperkt. En het was zo simpel geweest om aan de linkerzijde van de keuken een uitklapbaar werkplankje te maken.

Het design van de schuifladen is, in tegenstelling tot de rest van het interieur, afgewerkt met een materiaal voorzien van een aluminium-look. Of je het mooi vindt, is een kwestie van smaak; het is wel goed te reinigen. Wat helaas ontbreekt in de keuken is een afzuigkap. Het grote keukenraam kan echter goed open, en wordt niet gehinderd door de deur die naar de andere kant opent. Mooi.

Verschuivende kussens

Goed weer is in de Alpen helaas geen vanzelfsprekendheid. Voordeel is wel dat daardoor de binnenkant van de caravan ook uitvoerig is getest. De rondzit aan de voorkant wordt zowel voor eten als slapen gebruikt, maar voor beide doelen blijkt hij niet ideaal. Met zijn vieren is het best krap en de zitkussens verschuiven veel. Als slaapplek is hij niet zo comfortabel.

Een positief geluid klinkt er voor het licht in de caravan. De ramen kunnen traploos worden opengezet en de binnenverlichting is zeer uitgebreid. Zo kun je het licht instellen op daglichtsterkte of sfeerstand. Ook handig: de USB-aansluiting voor het opladen van je telefoon.

Conclusie

“De Nova SL 485 is een prima reiscaravan, die ook bij hogere snelheden als een blok op de weg ligt. Als wij een ruime, comfortabele caravan voor twee personen zouden zoeken, komt de Eriba Nova SL 485 zeker op de shortlist, maar voor vier personen vinden wij hem wat minder geschikt.”

Wil je alle informatie over de Eriba Nova SL 485 hebben en het uitgebreide verslag van de familie Kendler lezen? Bestel dan ons vernieuwde magazine, ACSI FreeLife 2-2016.

bestel magazine

Praat mee

 1. g

  Het blad is vernieuwd, maar de leesbaarheid is door de bleke letter moeilijker geworden. De meeste lezers zijn iets ouder dus……….
  Overigens een heel informatief blad. Ik heb alle jaargangen vanaf 2013 bewaard.
  Vriendelijke groet,
  Gerard

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Op pad met de Eriba Nova SL 485

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht