ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Tabbert Booster 540 E 2,3

Tabbert breidt zijn collectie voor 2020 uit met een nieuw model, de Booster. Aan de buitenkant is het verschil met de andere Tabbert-modellen meteen duidelijk. Waarmee onderscheidt de Booster zich nog meer? ACSI FreeLife vindt het uit in deze leeftest die je hieronder kan lezen. Daarnaast kun je hieronder de testvideo bekijken.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Tabbert Booster 540 E 2,3

Na de vertrouwde familieleden als de Da Vinci en Vivaldi is er in het Tabbert-aanbod dus een nieuwe telg bijgekomen. De Booster is verkrijgbaar in drie indelingen, variërend van 699 tot 785 centimeter lang. In tegenstelling tot zijn familieleden is de nieuwkomer speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt. Met dit 2020-model wil Tabbert zich nadrukkelijker mengen in het middensegment.

Goed geprijsd

Als je kijkt naar de prijs is de 540 E 2,3 – de grootste Booster van het trio – daarin geslaagd. De bijna acht meter lange 540 E met een leeggewicht van 1.380 kilogram en een maximaal toelaatbaar gewicht van 1.700 of 1.800 kilogram is verkrijgbaar vanaf € 24.990. Voor deze caravantest spannen we er een Volkswagen Tiguan voor.

Tabbert Booster 540 E 2,3

Exterieur

Tabbert heeft voor dit model de herkenbare kleur rood uit het logo weggelaten. De zwart-grijze kleurpatronen aan de zijkant geven de Booster een fris en stoer aanzien. Deze uitstraling wordt versterkt door de gladde beplating, disselafdekking en lichtmetalen wielen. De kenners herkennen hierin het vaste lijnenpatroon van Tabbert. Zoals we gewend zijn van het Duitse caravanmerk is de disselbak geïntegreerd in de vorm van het model en zit de hendel van de disselbak verstopt onder het Tabbert-logo. In sommige caravans hou je naast twee gasflessen nauwelijks ruimte over in de disselbak. Bij de Booster is dat niet het geval, want de disselbak is bijna even breed als de caravan zelf (232 centimeter).

Zithoek

Eens kijken hoe de Booster van binnen bevalt. Welke caravan ik ook binnenstap, mijn ogen gaan als vanzelf als eerste naar de zithoek. Dat is in deze Tabbert niet anders. Ik plof comfortabel neer op de stevige kussens, zonder al te ver te hoeven bukken en tegen het tafelblad aan te stoten. Wat ik zeker net zo aangenaam vind: als ik eenmaal zit stoot ik niet tegen de uitschuifbare tafelpoot aan.

Aan de overkant, waar de kussens van de zithoek grenzen aan het keukenblad, gaat het zitten wat lastiger. Hier is de bewegingsruimte om in de zitgroep te komen een stuk kleiner. In beide afgeronde hoeken is aan de bovenkanten een leeslampje gemonteerd en als je ’s avonds op zoek bent naar meer gezelligheid, kan je in plaats van de leeslampjes de sfeerverlichting inschakelen. Achter de leeslampjes vind je aan beide kanten twee driehoekige plateaus waar je lectuur kwijt kunt. Het meubilair bestaat qua kleur uit twee smaken, een lichte en een donkere houttint.

Tabbert Booster 540 E 2,3De ronde zithoek grenst aan één kant aan het werkblad van de keuken..

Keuken en sanitair

Het ruimtelijke gevoel krijg je ook in de keuken. Je kan drie pannen naast elkaar kwijt op de kookplaat en in de ronde spoelbak met stevige hendelkraan kan je heel wat afwas kwijt. Aan de voorzijde van de kookplaat hou je net genoeg ruimte over voor je snijplank. Onder het werkblad vind je twee laden met softclose-sluiting en een apothekerskast. Net als in de keuken heeft Tabbert genoeg ruimte geïnvesteerd in het sanitair. Dat zie je vooral terug in de grootte van de wastafel. Je kan er je handen wassen zonder de rest van de toiletruimte nat te spetteren.

Tabbert Booster 540 E 2,3De keuken met driepits kookplaats voorzien van een ruim werkblad aan de voorkant en een ronde wastafel.

Slaapruimte

Het voorste deel van de caravan wordt in de volle breedte opgevuld door het bed. Twee eenpersoonsbedden of één groot bed in de volle breedte? Dat kan je zelf kiezen in deze Booster. Dankzij een uittrekbare lattenbodem en een opvulkussen tussen de twee bedden maak je je slaapruimte in twee handgrepen een stuk knusser. Let er wel even op dat de langste van het stel aan de linkerkant gaat liggen, want dit bed is met 1,99 meter namelijk 12 centimeter langer dan het rechterbed.

Laat je het leefgedeelte van je vakantiehuis op twee wielen vlak voor het slapen gaan het liefste letterlijk achter je of heb je eenvoudigweg visite over de vloer? Schuif dan de scheidingswand dicht en de caravan is in tweeën gesplitst. De matrassen van de eenpersoonsbedden zijn dankzij een toplaag van watergel aan de zachte kant. In combinatie met een schotelbodem waarop het matras steunt, geeft dit bed je lichaam comfortabele en gelijkmatige steun.

Tabbert Booster 540 E 2,3Het comfortabele tweepersoonsbed neemt de volledige breedte van de caravan in.

Conclusie Tabbert Booster 540 E 2,3

Testredacteur Sander Cox: “Booster. Met zo´n naam val je meteen op in  caravanland. In de praktijk maakt Tabbert deze naam waar. Kwalitatief gezien is bijna € 25.000 voor een caravan met een binnenoppervlakte van zo’n 12 vierkante meter betaalbaar te noemen. Daar staat tegenover dat je er wel een flinke trekauto voor nodig hebt. Lijkt deze Booster jou wel wat? Vergeet dan zeker niet onze uitgebreide testvideo als aanvulling op dit verhaal te bekijken,
die je boven aan dit artikel kan bekijken.”

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de Tabbert Booster 540 E 2,3 liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Leeftest Tabbert Booster 540 E 2,3

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Tabbert Booster 540 E 2,3

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht