ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: LMC Style Comfort 440 D (+ video)

Geen opties, maar alles standaard. Dat is het nieuwe normaal. Zo koop je de LMC Style 440 D met alles erop en eraan voor nog geen € 19.000. Maar hoeveel caravan krijg je dan voor dit geld? ACSI FreeLife zocht het voor je uit.

Auteur
Timo de Boer
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
LMC Style Comfort 440 D

Signalement

Merk
LMC
Model
Style Comfort 440 D
Onderstel
Al-Ko delta-as
Testjaar
2020
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.131 kg, max. gewicht 1.500 kg, max. opwaardering 1.700 kg
Basisprijs
€ 18.990

“Dit model is speciaal gebouwd voor de Nederlandse markt”, zegt René van Voorthuizen als we de LMC Style 440 D bij Caravancentrum Van Voorthuizen in Renswoude komen oppikken. “Compact van formaat, maar wel met extra lange bedden.” Om een goede indruk te krijgen wat dit actiemodel van LMC nog meer te bieden heeft, haken we de caravan aan de Nissan X-Trail en rijden ermee naar Camping De Grebbelinie.

Ondanks de lockdown is de camping geopend, alleen is het sanitairgebouw gesloten. Naast de kleine recreatieplas vinden we een prachtig plekje waar we de steunen uitdraaien. Wat direct opvalt is dat deze zijn uitgerust met bigfoots. Met deze extra brede stabilisatievoeten staat je caravan altijd stabiel en voorkom je dat de uitdraaisteunen wegzakken.

LMC Style Comfort 440 D_achterkant

Maken we een ronde langs de buitenkant van de Style, dan zien we een strak en stijlvol design, met een subtiele striping in zwart en grijs. De 6,82 meter lange caravan heeft hamerslag zijwanden. Het dak, de voor- achterkant hebben een gladde beplating die tevens hagelbestendig is. Erg handig zijn het extra stopcontact en de gasaansluiting die aan de buitenkant zijn aangebracht. De bodem van de disselbak is fraai afgewerkt met aluminium traanplaat en herbergt de meegeleverde afvalwatertank.

Behalve ‘LMC’ prijkt ook de naam ‘Münsterland’ op de zijkant van de caravan. Dat vraagt misschien om uitleg. LMC is de afkorting van Lord Münsterland Caravan GmbH dat precies 65 jaar geleden begon met het bouwen van caravans. In de jaren zeventig liep de eerste Münsterland-serie van de band die begin jaren tachtig genoot van een enorme populariteit. Het bedrijf is gevestigd in Sassenberg (Duitsland) waar nog steeds de gehele productie plaatsvindt. 100 procent made in Germany dus.

Wonen

Tijd om de caravan van binnen te bekijken. De buitendeur heeft een venster en er zit een afvalemmer aan bevestigd. Middels de schuifbare hordeur houd je ongedierte buiten. Dankzij het lichtblanke houtwerk met witte elementen en de greystone bekleding oogt het interieur

fris en strak. Rechts van de entree zien we een kapstok en een opbergkastje met zwarte legplank met marmerlook. Boven de deur zit een bedieningspaneel waarmee je onder meer de verlichting kan bedienen. Tot ons genoegen is ook een rookmelder niet vergeten. Wellicht een detail, maar wel een hele belangrijke dat standaard op iedere nieuwe caravan zou moeten zitten – top!

Links van de buitendeur bevindt zich het woongedeelte met een zithoek rondom. De banken staan een stukje van de wand af. Daarmee wordt de ventilatie bevorderd en condensvorming beperkt. Van de tafel zijn we direct erg gecharmeerd. Deze zit namelijk niet vast aan de grond bevestigd en is zelfs uitneembaar. Superhandig, maar wel even vastzetten tijdens het rijden. Bovendien geniet je vanwege zijn compacte formaat van veel bewegingsvrijheid bij het zitten. Eten met vier man aan tafel is daarentegen wel weer krap. Door de tafel in te klappen creëer je op de banken twee extra slaapplaatsen.

De zithoek heeft ramen rondom waardoor er lekker veel daglicht naar binnen kan vallen. Via het grote dakvenster komt er ook daglicht van boven. Wil je niet ‘te kijk’ zitten voor de buren, dan kun je vitrage voor de ramen trekken. Tevens heb je de optie een doorschijnend rolgordijn omlaag te trekken. Boven de zithoek zijn spotjes aangebracht die je dankzij een spanningsrail op iedere gewenste plaats kunt bevestigen.

LMC Style Comfort 440 D_zithoek

Keuken en sanitair

De keuken heeft een prettig ruim werkblad van zwart ogend marmer. Je hebt de beschikking over een driepitsgascomfort en een Dometic koelkast met uitneembaar vriesgedeelte. Onder het werkblad vind je bergruimte in drie lades met softclose-sluiting. Naast de koelkast is er nog een smalle langwerpige kast.

De kastjes boven de keuken hebben een vergrendeling om te voorkomen dat je servies tijdens het rijden door de caravan vliegt. Over de hele lengte van de keuken is er een strip met ledverlichting aangebracht. Er is maar één stopcontact. Wel kun je – indien je snoer lang genoeg is – het stopcontact van de naastgelegen wastafel gebruiken. Ook deze is uitgevoerd met een blad met marmerlook met daarboven een grote spiegel met ingebouwde spotjes.

Bij het openen van de toiletdeur moet je voorzichtig zijn deze niet tegen de wastafel te stoten. Het was netjes geweest als hier een deurstopper of stootrandje was aangebracht. Doordat de wastafel buiten de toiletruimte is geplaatst, heb je hier binnen ook daadwerkelijk veel ruimte om te bewegen.

Naast het toilet vind je er nog wat bergruimte en legplanken. Nee, geen douche omdat de meeste kampeerders daarvoor liever van het campingsanitair gebruikmaken. Vanwege de corona-maatregelen is dat nu helaas dus niet mogelijk. De inbouw van een douche wordt niet aangeboden als optie, maar zou in deze coronatijd wel uitkomst bieden.

Slapen

Om de nachtelijke uren comfortabel door te brengen is de caravan ingericht met een tweepersoons frans bed. Met een lengte van 2,10 meter steken de voeten van ons lange volkje niet snel buiten boord. Met mijn 1,85 meter kon ik nog gewoon aan de ‘korte’ kant liggen. Een nachtje slapen in de caravan zit er helaas niet in.

LMC Style Comfort 440 D_bed

Bij het terugbrengen van de caravan meld ik nog even dat de caravan een voorraam mist. Daarmee staat hij immers wel afgebeeld op de flyer. “Die is optioneel”, zegt van Voorthuizen. Er zijn dus wel degelijk opties om deze all-inclusive caravan naar eigen wens mee aan te vullen. Gezamenlijk rollen we de caravan weer terug de showroom in. En rollen doet de LMC op een paar fraai glimmende aluminium wielen. En ja, die zijn wel gewoon standaard.

Conclusie

Redacteur Timo de Boer: “Doordat de LMC Style 440 D heel compleet de showroom uitrolt, kun je er eigenlijk direct mee op weg. Naar mijn mening is alles aanwezig om met deze caravan fijne vakanties te beleven. De indeling en inrichting – met als aandachtspunten het extra lange bed en de uitneembare tafel – heb ik als zeer prettig en praktisch ervaren. Ook qua afwerking heeft de LMC een goede indruk achtergelaten wat de prijs van een kleine 19.000 euro rechtvaardigt. Ik zou zeggen inpakken en wegwezen… zodra de reisbeperkingen worden opgeheven uiteraard.”

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de LMC Style Comfort 440 D liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Leeftest LMC Style Comfort 440 D

Praat mee

 1. MF
  Maria Faassen

  Deze LMC 440 staat inderdaad in de freelife nr. 5. Met een paar fouten.
  Boven de deur is uiteraard geen bedieningspaneel voor het licht, maar voor waterhoeveelheid aanduiding en schakelaar voor de boiler. De knoppen voor het licht zitten direkt naast de deur op het opbergkasten.
  De keuken heeft niet 1 maar 2 stopcontacten. Voorgaande jaren was dit inderdaad maar 1.
  Verder vind ik gewoon heel erg dom dat er een plank boven aan het bed gemaakt is. Er zijn veel mensen die een beademingsapparaat, of hoe heet dat snachts nodig hebben en dat past daar dus niet meer tussen. Er schijnt nu wel 1 stopcontact te zitten.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Leeftest: LMC Style Comfort 440 D (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht