ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: LMC Style Comfort 440 D (+ video)

Geen opties, maar alles standaard. Dat is het nieuwe normaal. Zo koop je de LMC Style 440 D met alles erop en eraan voor nog geen € 19.000. Maar hoeveel caravan krijg je dan voor dit geld? ACSI FreeLife zocht het voor je uit.

Auteur
Timo de Boer
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
LMC Style Comfort 440 D

Signalement

Merk
LMC
Model
Style Comfort 440 D
Onderstel
Al-Ko delta-as
Testjaar
2020
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.131 kg, max. gewicht 1.500 kg, max. opwaardering 1.700 kg
Basisprijs
€ 18.990

Dit model is speciaal gebouwd voor de Nederlandse markt”, zegt René van Voorthuizen als we de LMC Style 440 D bij Caravancentrum Van Voorthuizen in Renswoude komen oppikken. “Compact van formaat, maar wel met extra lange bedden.”

Bigfoots

Om een goede indruk te krijgen wat dit actiemodel van LMC nog meer te bieden heeft, haken we de caravan aan de Nissan X-Trail en rijden ermee naar Camping De Grebbelinie. Ondanks de lockdown is de camping geopend, alleen is het sanitairgebouw gesloten. Naast de kleine recreatieplas vinden we een prachtig plekje waar we de steunen uitdraaien. Wat direct opvalt is dat deze zijn uitgerust met bigfoots. Met deze extra brede stabilisatievoeten staat je caravan altijd stabiel en voorkom je dat de uitdraaisteunen wegzakken.

Gladde beplating LMC Style Comfort

Maken we een ronde langs de buitenkant van de Style, dan zien we een strak en stijlvol design, met een subtiele striping in zwart en grijs. De 6,82 meter lange caravan heeft hamerslag zijwanden. Het dak, de voor- achterkant hebben een gladde beplating die tevens hagelbestendig is. Erg handig zijn het extra stopcontact en de gasaansluiting die aan de buitenkant zijn aangebracht. De bodem van de disselbak is fraai afgewerkt met aluminium traanplaat en herbergt de meegeleverde afvalwatertank.

Münsterland

Behalve ‘LMC’ prijkt ook de naam ‘Münsterland’ op de zijkant van de caravan. Dat vraagt misschien om uitleg. LMC is de afkorting van Lord Münsterland Caravan GmbH dat precies 65 jaar geleden begon met het bouwen van caravans. In de jaren zeventig liep de eerste Münsterland-serie van de band die begin jaren tachtig genoot van een enorme populariteit. Het bedrijf is gevestigd in Sassenberg (Duitsland) waar nog steeds de gehele productie plaatsvindt. 100 procent Made in Germany dus.

Nog uitgebreider op de hoogte

Wil je graag zo compleet mogelijk op de hoogte zijn over de ervaringen van dit exclusief in Nederland verkrijgbare model? Bestel dan ACSI FreeLife 5-2020 en lees het hele artikel. Vergeet daarnaast vooral niet om de testvideo van de LMC Style Comfort hierboven te bekijken.

Bestel ACSI FreeLife 5-2020

Praat mee

 1. MF
  Maria Faassen

  Deze LMC 440 staat inderdaad in de freelife nr. 5. Met een paar fouten.
  Boven de deur is uiteraard geen bedieningspaneel voor het licht, maar voor waterhoeveelheid aanduiding en schakelaar voor de boiler. De knoppen voor het licht zitten direkt naast de deur op het opbergkasten.
  De keuken heeft niet 1 maar 2 stopcontacten. Voorgaande jaren was dit inderdaad maar 1.
  Verder vind ik gewoon heel erg dom dat er een plank boven aan het bed gemaakt is. Er zijn veel mensen die een beademingsapparaat, of hoe heet dat snachts nodig hebben en dat past daar dus niet meer tussen. Er schijnt nu wel 1 stopcontact te zitten.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Leeftest: LMC Style Comfort 440 D (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation