ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Bürstner Premio Life 480 TL (+ video)

De nieuwe Premio Life 480 TL van Bürstner is licht van gewicht, compact vormgegeven en met twee optiepakketten toch heel compleet ingericht. Ben je op zoek naar een niet al te grote caravan voor een eveneens niet al te hoge prijs, dan verdient dit model zeker extra aandacht.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Bürstner Premio Life 480 TL

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Premio Life 480 TL
Testjaar
2020
Gewicht
Rijklaar gewicht 920 kg, max. gewicht 1.360 kg, laadvermogen 440 kg
Basisprijs
€ 16.626

Wat een mooie caravan! Mogen we even binnen kijken?”, vragen een paar wandelaars.  “Natuurlijk, voor 16.000 euro mag u hem ook kopen”, grappen we.
Vanochtend hebben we het 2020-model van de Bürstner Premio Life 480 TL opgehaald bij Van Uden Caravans in Sint-Oedenrode en zijn ermee naar de Utrechtse Heuvelrug gereden.

Blikvanger

Voor een uitgebreide bezichtiging zijn we neergestreken op dagrecreatieterrein Kwintelooijen bij Rhenen waar de nieuwe caravan direct de aandacht van passerende wandelaars trekt. Met zijn subtiele striping in rood, grijs en zwart, dubbel getinte ramen en modern vormgegeven achterkant waarbij de lichten verticaal zijn geplaatst is de Bürstner inderdaad een blikvanger.

Bergruimte Premio Life

Wat verder opvalt aan het exterieur is dat de caravan hamerslag zijwanden heeft. Dak, -boeg en -achterwand zijn mooi glad afgewerkt, maar wel van glasvezel versterkte kunststof waardoor de caravan beter beschermd is tegen hagel en andere weersinvloeden. In de zijwand aan de instapkant vind je een serviceluik dat toegang biedt tot de opberguimte onder de bedden.

Verder is te zien dat de caravan staat op een Al-Ko-chassis en is uitgerust met een antislingerkoppeling. De ruime disselbak biedt voldoende plaats voor twee gasflessen en heeft een houder voor een reservewiel. Het serviceluik, de stabilisatorkoppeling en de reservewielhouder behoren overigens tot het Premio Life Pakket 1 dat je optioneel kunt aanschaffen voor een meerprijs van € 529. Daarin zitten ook schokbrekers en een 44 liter grote watertank.

Smalle caravan

Wat van buiten niet direct opvalt, is dat de caravan vrij smal is. In plaats van de gebruikelijke 2.30 of 2.20 meter is deze Premio Life slechts 2.12 meter breed. Tijdens het rijden met de caravan was dit juist het eerste dat opviel. Doordat de caravan smal is, houd je beter zicht op de weg, gaat manoeuvreren makkelijker, vang je minder wind en rijd je dus zuiniger. Of deze voordelen ook opwegen tegen een kleinere leefruimte gaan we bekijken als we de caravan binnenstappen.

Lees het hele artikel en bekijk de video

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat als de deur open wordt gedaan? In ACSI FreeLife 2-2020 lees je het hele artikel. Bovendien kan je boven aan dit bericht een speciale testvideo bekijken.

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Bürstner Premio Life 480 TL (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht