ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Adria Aviva 472 LU

De Adria Aviva 472 LU positioneert zich op de markt als alternatief voor een jonggebruikte caravan. Maakt de Sloveense caravanbouwer dit waar? Redacteur Katinka vroeg zich dat af en trok er met de Aviva op uit naar Luxemburg.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
Leeftest Adria Aviva kampeerprovincies

Signalement

Merk
Adria
Model
Aviva 472 LU
Onderstel
BPW-chassis met stalen vering
Testjaar
2017
Gewicht
Leeggewicht c.a. 935 kg, rijklaar gewicht 1.055 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.250/13.00/1.350 kg, max. laadvermogen c.a. 415 kg
Basisprijs
€ 15.995

Het Sloveense caravanmerk Adria introduceerde de Aviva serie voor het eerst voor modeljaar 2017. En wilde daarmee een frisse wind laten waaien door het instapsegment. Met aquamarijnkleurige details in het interieur en handige Ikea-bakken bijvoorbeeld.

Lichte materialen

Productmanager Erna Povh ontwikkelde de caravan. Als moeder van vijf kinderen weet ze precies wat voor een invloed de praktische details hebben op het gebruik. Een van de praktische details is de gewichtsbesparing van 5 procent, omdat er gebruik is gemaakt van lichte materialen. Bij de introductie was de Aviva beschikbaar in negen indelingen. Met de 472 LU beschikt de Aviva serie nu ook over een indeling met enkele bedden.

Ikea

Mijn vader en ik hebben voor een weekend de beschikking over deze Aviva 472 LU. Een caravan met zitgroep achterin, keuken en toiletruimte in het midden en twee enkele bedden in de lengte voorin de caravan. Het gemak van de praktische indeling wordt me als snel duidelijk bij het inpakken van de caravan. De Ikea-bakken uit de keuken zijn binnen no time gevuld met borden, bekers, bestek en kookgerei. Hoewel je dat laatste ook kunt ophangen aan de blauwgekleurde stang in de keuken. Maar dat lijkt me handiger om te doen als we op de camping zijn aangekomen. Ook etenswaren, theedoeken en handdoeken vinden gemakkelijk een plekje.

Bergruimte

Er is zelfs meer bergruimte dan ons lief is. Bovenkastjes bij de zitgroep en bij het bed. Maar bij het bed zitten ook twee kledingkasten. Mijn volle reistas past daar met gemak in de breedte in. Een lange jas ophangen, wordt dan lastig. Maar als je gaat kamperen in de zomer, heb je die ook niet nodig. Bovendien zou je die ook kwijt kunnen aan een van de haken aan de buitenwand van de toiletruimte. Direct tegenover de toegangsdeur.

ACSI FreeLife 5-2017

Wil je graag weten hoe het verhaal verder gaat en wat er nog meer is opgevallen aan de Adria Aviva 472 LU? In ACSI FreeLife 5-2017 lees je het hele artikel over dit instapmodel.

bestel magazine