ACSI FreeLife

Menu

Getest: Knaus Sport 460 EU

Knaus presenteert een vernieuwde versie van de middenklasse-caravan Knaus Sport. Het instapmodel voor 2014 is sportief opgeleukt. Voorzien van nieuwe disselbak en nieuwe achterkant heeft de Knaus Sport 460 EU nu ook de nieuwe Knaus-looks gekregen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
DH L9752 620

Signalement

Merk
Knaus
Model
Sport 460 EU
Onderstel
Al-Ko chassis met geknikte as
Banden
195 70 R 14 met stalen velgen
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1043 kg, rijklaar gewicht 1141 kg, max. toelaatbaar gewicht 1300 kg
Basisprijs
15242

Net zoals bij de Südwind zijn de zijwanden voorzien van een grijze print. Er is keuze uit zeventien interieurindelingen, waarvan er zes geschikt zijn voor gezinnen. ACSI FreeLife heeft de compacte tweepersoonscaravan, 460 EU, met achterin dinette, de toiletruimte in het middendeel en voorin de twee eenpersoons bedden. Bijzonderheid van de 460 EU: er is geen staande kledingkast. Hiervoor in de plaats is boven het linkerbed een kastje geplaatst.

Basisprijs Knaus Sport 460 EU

De basisprijs voor de sportieveling bedraagt € 15.242, terwijl dezelfde indeling als Südwind voor € 18.597 in de prijslijst is terug te vinden. De geteste caravan is voorzien van het Plus-pakket ter waarde van € 569 met Heki II hordeur en verzwaarde uitdraaisteunen.

“De zijwanden zijn uitgevoerd in hamerslag beplating, voor- en achterkant in glad aluminium voorzien van een grijze print. Het is net zoals in de middenklasse, de Sport lijkt helemaal niet op een instapmodel”, aldus de carrosserie expert. Maar als je goed op de details let, komen de kleine verschillen toch aan het licht. Bijvoorbeeld de wijze waarop de klep van de disselbak werkt. Openen wordt een uitdaging als er een fiets op de dissel is geplaatst.

Veiligheid

“Aan de buitenkant is deze Knaus Sport volledig veilig. Van alle voorgeschreven verlichting tot het hooggeplaatste derde remlicht, er valt niets op aan te merken”, stelt de technisch specialist tevreden vast. In de disselbak valt meteen de perfect beveiligde gasleiding op en ook onder de caravan zijn de buizen en de bedrading zeer netjes aangesloten. “Of het nu gas, elektriciteit of water is, alles is uitstekend uitgevoerd.”

Wil je weten wat onze testers nog meer is opgevallen? Lees dan de uitgebreide test in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife magazine. Het nieuwe nummer bestel je hier.

Marco en Janet de Bruijn kampeerden een week met een Knaus Sport 420 QD. Ze wonnen namelijk de prijs ‘Een week kamperen met een Knaus’ uit het februari/maart nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

  1. AD

    een super mooie caravan en ik zou er gelijk voor kiezen dan die met de 2x een een pers bedbank

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Getest: Knaus Sport 460 EU

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht