ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Knaus Sport 420 QD Silver Selection

Ben je op zoek naar een toercaravan in een speciale uitvoering en met een indrukwekkende uitrusting? Dan is de Sport Silver Selection van Knaus volgens onze profs het overwegen meer dan waard. Lees maar mee.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Knaus Sport 420 QD Silver Selection

Signalement

Merk
Knaus
Model
Sport 420 QD Silver Selection
Onderstel
Euro Delta-as, V-dissel
Banden
205/50 R 17 C met aluminium velgen
Testjaar
2018
Gewicht
Leeggewicht 1.027 kg (gewogen tijdens de test), max. toelaatbaar totaalgewicht 1.300 kg, laadvermogen 273 kg
Basisprijs
€ 16.352

Prijsbewuste kampeerders raden we aan om dit seizoen eens een kijkje te nemen in de Sport Silver Selection van Knaus. Meestal biedt het Duitse merk aan het einde van de looptijd van een bepaald model nog een allerlaatste, gepimpte versie aan. Maar deze Sport is volledig vernieuwd.

Flair van middenklasser

Dat zie je meteen al aan de buitenkant. De cateye-achterlichten,
dynamische bestickering op gladde beplating en 17 inch aluminium wielen springen direct in het oog. Het interieur wordt gedomineerd door donkere meubelframes met witte fronten – de flair van de middenklasse in het instapsegment.

Vanafprijs

De standaarduitrusting mag er wezen voor een instapcaravan en omvat onder meer een neuswiel met weegschaal, sfeerverlichting, hordeur, combi-buitenstopcontact, 15 liter-vuilwatertank, tv-houder en aluminium velgen. De testcaravan, een handzame 420 QD met voorin een overdwars bed en achterin in de hoek de dinette, is verkrijgbaar vanaf € 16.352.

De normale 420 QD heeft eveneens een vanafprijs van € 16.352 en zou met alle opties van de Silver Selection-uitvoering uitkomen op € 21.465. De actieprijs (inclusief transportkosten, kenteken, kentekenplaat en recyclingsbijdrage) bedraagt € 18.589. Tel uit je winst.

Extra toegestaan gewicht

De Knaus Sport 420 QD wordt in de Silver Selection-uitvoering geleverd met 100 kilogram extra toegestaan gewicht. Ondanks de riante uitrusting beschikt de caravan zo over een keurig laadvermogen van 273 kilogram. De sportief-chique 17 inch-wielen zijn met een draagkracht van elk 650 kilogram precies afgestemd op het maximaal toelaatbare gewicht. Het zal lastig, zo niet onmogelijk, zijn om draagkrachtiger banden in 205/50 R 17 te vinden.

De testcaravan is rechts zwaarder dan links, wat niet zo gek is omdat de grote en zware keuken aan die kant staat. Desondanks heeft het rechterwiel nog altijd een draagkrachtreserve van 130 kilogram voor de bagage. Links is de draagkrachtreserve net geen 190 kilogram. Als je een beetje oplet met de gewichtsverdeling, is de 420 QD dus prima te beladen.

Alles over dit Knaus Sport-model

Oriënteer jij je op een nieuwe caravan en valt deze caravan bij jou in de smaak? Laat je dan in ACSI FreeLife 3-2019 volledig bijpraten over de plus- en minpunten van deze Knaus Sport.

Bestel magazine