ACSI FreeLife

Menu

Dit vinden levensgenieters Rob en Joke van de Fendt Tendenza 515 SG

TestTour KarinthiëFulltime levensgenieters Rob en Joke Riksen komen uit het Westland en houden van kamperen, maar ook van luxe. De Fendt Tendenza 515 SG biedt ze het comfort van thuis. Of misschien nog wel meer …

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Dit vinden de levensgenieters van de Fendt Tendenza 515 SG

Signalement

Merk
Fendt
Model
Tendenza 515 SG
Onderstel
Al-Ko Euro-assysteem, gegalvaniseerd lichtgewicht chassis van Al-Ko met Stabilform uitdraaisteunen, neuswiel met gewichtsaanduiding, AKS
Testjaar
2020
Gewicht
Leeggewicht 1.378 kg, maximaal toelaatbaar totaalgewicht 1.700 kg
Basisprijs
€ 29.100

Rob en Joke zijn al 43 jaar samen. Van al die jaren kamperen ze er al heel wat. Het zijn ervaren kampeerders die van een bungalowtent, via een Esterel vouwcaravan en een gewone caravan recentelijk zijn uitgekomen bij een camper. Het wordt voor hen dus een hernieuwde kennismaking met het kamperen met de caravan. Bij de eerste kennismaking met de Fendt Tendenza 515 SG is het stel gelijk onder de indruk. “De Tendenza heeft een strak en aerodynamisch vormgegeven voorkant, die erg goed past bij de strakheid van de rest van de buitenkant. De donkere ramen en de opvallende striping maken het helemaal af”, zo vertelt Rob.

Als het stel al een paar dagen op pad is met de caravan, is Rob nog enthousiaster over de one way vision-ramen: “Dat wil zeggen: je kijkt er moeilijk door naar binnen, maar makkelijk door naar buiten. Dat maakt de caravan bijzonder, maar het is ook prettig voor je privacy. Dit zie je bij weinig andere caravans.”

Met smaak vormgegeven

“Het interieur is strak en met smaak vormgegeven. Er zijn mooie materialen gebruikt. Er zit overal een hor en verduistering. Dat is heel erg fijn”, vertelt Joke. “Er is een ruime hoek om te zitten. En wat ik heel erg fijn vind, is dit extra hoekje naast de toegangsdeur waar je perfect je koffiezetapparaat en waterkoker kwijt kunt. De caravan heeft ook enorm veel bergruimte. Overal zijn kastjes rondom en grote lades waar je van alles en nog wat in kwijt kunt. In de mooie badkamer is dat niet anders. Naast een supertoilet is er ook veel opbergruimte.”

Ultramoderne verlichting

Rob raakt niet uitgepraat over het verlichtingssysteem wat een ware eye-catcher is van het interieur van de Fendt Tendenza 515 SG: “Behalve dat het ultramodern is, is het verlichtingssyteem ook nog eens prachtig en functioneel. Zo kun je de caravan helemaal naar eigen smaak verlichten. De mogelijkheden zijn eindeloos, een beetje techneut blijft er mee spelen. Wie dit heeft ontworpen is een licht”, grapt Rob.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Van november 2020 tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dit vinden levensgenieters Rob en Joke van de Fendt Tendenza 515 SG

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht