ACSI FreeLife

Menu

De luxe van de Hobby De Luxe (+ video)

Met vijftien indelingen biedt de De Luxe-serie van Hobby voor ieder wat wils. Voor de trekautotest van ACSI FreeLife editie 5-2023 vormde de Volkswagen T-Roc een koppel met de op twee na kleinste De Luxe-caravan. Wat valt er op aan deze caravanserie? Freelife-Redacteur Sander leidt je kort even rond.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Hobby De Luxe 455 UF_caravan

Hobby-caravans blinken uit in herkenbaarheid. Wie onderweg, net als ik, wel eens in gedachten het ‘herken-het-caravanmerk’ speelt, weet dat je de Hobby’s er meestal zo uithaalt. De snelle herkenning zit hem vooral in de twee karakteristieke halfronde blokken aan de buitenkant en de horizontale, grijze striping aan zowel de onderkant als op raamhoogte. Over de buitenkant van deze 6,5 meter lange vakantietweewieler ben je dan ook snel uitgepraat.

Knus naast elkaar

Qua indeling is deze luxe jongen in eerste instantie eveneens weinig verrassend. Als je binnenstapt, zit aan je linkerkant de zithoek en op de as de keuken en daartegenover de toiletruimte. De verrassing zit ‘m in het bed aan de disselkant. Het is een tweepersoons ligweide van 207 centimeter lang en 128 centimeter breed die in de dwarsrichting is geplaatst. Daarmee is deze 455 UF één van de vier De Luxe-modellen met een dwarsbed.

Oké, een bed van nog geen 130 cm breed is aan de smalle kant, maar je wint er wel weer kostbare ruimte mee en dat zie je terug in de grootte van de keuken. Die is met een driepitskookplaat en een ruim werkblad voor een model met deze afmetingen vrij royaal te noemen. De ruimtewinst zie je bovendien terug in de aparte kledingkast op stahoogte, die verstopt zit tussen de zithoek en het sanitair.

Bekijk de video

Wat is er nog meer opgevallen aan deze Hobby De Luxe 455 UF? Vergeet dan zeker niet bovenstaande video te bekijken.

Praat mee

  1. R

    Wat ik vaak mis is, hoe de caravan er na een intensief gebruik van 5 of 10 jaar uitziet. Wat is er kapot gegaan, ziet alles er nog netjes uit. Dus een gebruikersreview. Ik zeg dit vanuit onze ervaringen met een Hobby. Gebruikersreviews zijn wellicht nog belangrijker voor potentiële kopers dan een test bij een gloednieuwe caravan.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: De luxe van de Hobby De Luxe (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht