ACSI FreeLife

Menu

Gezinscaravans met ‘kinderkamer’

Auteur
Berrit de Lange
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Hobby Maxia 595 KML_Kinderkamer

Voor grote gezinnen is het in de caravan vaak toch schipperen met ruimte. Hobby lost dat op met een nieuwe caravan met een multifunctionele kinderkamer. Heb jij ook meer behoefte aan ruimte aan boord? In dit overzicht zetten we de ruime gezinscaravans op een rij.

Eerst nog even terug naar die nieuwe Hobby-caravan. Met een paar eenvoudige stappen creëer je aan de achterkant van de Maxia 595 KML een huis op wielen met zeven bedden. Heb je genoeg aan minder bedden? Dan kun je deze ruimte gebruiken als extra opbergruimte of een stekkie voor je trouwe viervoeter.

Insteeksysteem

Op de achterbank is plaats voor maximaal drie stapelbedden. Door middel van een insteeksysteem met oprolbare frames en matrassen kun je de bovenbedden in een handomdraai op- en afbouwen tot comfortabele bedden van 76 bij 200 centimeter. Het onderste bed is opgebouwd uit drie gestoffeerde kussens en een topper. Zo kun je kiezen voor één, twee of drie extra bedden in het achterste deel van de caravan.

Hobby maxia 595 kml_stapelbed voor 3

Als je kiest voor één extra bed op hoogte kun je de ruimte daaronder weer gebruiken als speelruimte. In totaal kun je de multifunctionele kinderkamer van de Hobby Maxia 595 KML – die een maximum gewicht heeft van 1.800 kilogram – op negen verschillende manieren inrichten.

Acht reuzen voor ukkies

In dit overzicht stellen we de acht opvallendste én lichtste caravans met een kinderkamer aan je voor. LET OP: het reguliere roze papiertje met zo’n zware jongen aan de trekhaak volstaat niet. Je hebt dus een BE-rijbewijs nodig.

Adria: Kinderkamer met eigen deur

De Sloveense caravanbouwers van Adria zijn creatief in het ontwerpen van caravans met kinderkamer. In de Adora 613 PK kunnen de kinderen loungen in een L-vormige zithoek rondom een ronde draaibare tafel. De zithoek kun je ’s avonds dan weer ombouwen tot een stapelbed én tweepersoonsbed van 119 centimeter breed. Voor de ouders is er aan de voorkant een tweepersoonsbed.\

Adria Adora 613 PK
Kinderkamer van de Adria 613 PK met stapelbed en tweepersoonsbed.

De Adora 673 PK – die verkrijgbaar is als enkel- en dubbelasser – telt bijzonder genoeg twee toegangen aan de zijkant. De achterste deur leidt direct naar de kinderkamer, die eveneens bestaat uit een L-vormige bank waarvan je vier slaapplaatsen kunt maken. Het verschil tussen de 613 en 673 PK zit hem in de ruimte voor een televisie en nog meer opbergruimte. Het grote nadeel van de 673 PK op een enkele as is het geringe laadvermogen van 250 kilogram.

Bürstner: 4 + 3 slaapplaatsen

Bürstner biedt met de Premio Plus 510 TK en de Averso Plus 510 TK twee modellen met kinderkamer aan die qua indeling identiek zijn en allebei liefst zeven slaapplaatsen tellen. De caravans verschillen alleen in interieurontwerp en basisuitrusting. Rechts voorin is plaats voor een stapelbed met daar tegenover een tot eenpersoonsbed om te bouwen zithoek. De grotere zithoek achter de as bouw je om tot een tweepersoonsbed van 212 x 170 centimeter én daarboven een hefbed van 200 x 144 centimeter.

Bürstner_PremioPlus_510TK
De Bürstner Premio Plus 510 TK

Twee opties van Dethleffs

Dethleffs heeft de c’go Up 525 KR in de showroom staan met een ontwerp dat vergelijkbaar is met de Bürstner Averso Plus 510 TK. Dat wil zeggen een stapelbed voor de kinderen rechts voorin en daarnaast een kleine zithoek die je ’s avonds verandert in een eenpersoonsbed, en een tweepersoonsbed achterin met daarbovenop nog een hefbed voor twee. De c’go onderscheidt zich van de Averso Plus met de witte meubels en de bekleding. Voor een identieke indeling maar dan in een hogere prijsklasse kom je uit bij de Aero Up 530 KR.

Dethleffs c'go Up 525 KR
De c’go UP 525 KR

Hobby en LMC

De typische kinderkamerindeling – met een stapelbed en eenpersoonsbed voorin en tweemaal twee slaapplaatsen aan de achterkant – van Bürstner en Dethleffs zie je eveneens terug in de De Luxe-serie van Hobby én de LMC Style Lift 500 K. Het onderscheid is miniem en zit hem bij de Hobby De Luxe in de iets hogere opbouw (271 centimeter) dan de kinderkamercaravans van Bürstner, Dethleffs en LMC. De LMC Style Lift onderscheidt zich dan weer met een grijze vloer en salie-kleurige bovenkastkleppen. Bovendien heeft deze LMC-caravan een vloer van vezelversterkte kunststof in plaats van de multiplex vloeren van de eerder genoemde Bürstner en Dethleffs caravans met kinderkamer.

Hobby De Luxe 515 UHKDe Hobby De Luxe 515 UHK heeft een hefbed boven de zithoek.

Tekst: Ingo Wagner en Sander Cox

Meer weten?

Wil je meer weten over deze ruimtewonders voor gezinnen? In FreeLife 4-2023 vind je alle technische gegevens en de prijzen.

Praat mee

 1. R

  Heel fijn dat je met zes of zeven personen binnen kan slapen, maar waar wij altijd tegenaan liepen;
  Hoe eet je met z’n zessen aan zo’n klein rondzit-tafeltje? Zet daar eens zes borden op…..dat pas eigenlijk niet.
  Waarom voor een rondzit gekozen en niet voor een standaardzit? Daarvan is de tafel meestal langer en op de banken is (zeker bij de exemplaren waar het bed/de zit voorin wat breder is, voor twee kinderen en een volwassene nog wel te zitten.
  Een rondzit ziet er leuk uit, maar is met een groot gezin gewoon niet praktisch.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Gezinscaravans met 'kinderkamer'

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht