ACSI FreeLife

Menu

V&A: Mover valt stil op bepaalde camping, hoe kan dat?

Willem Stakenburg uit Helmond heeft problemen met zijn Truma Mover XT. “Hij werkt prima, maar op de camping waar ik twee keer per jaar verblijf, valt hij steeds stil. Wij vermoeden dat de walkietalkies van het campingpersoneel het signaal storen, want een mede-campinggast heeft hetzelfde probleem.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Een andere frequentie of aansturing via een vaste draadverbinding is volgens Truma niet mogelijk. Heb jij een andere oplossing dan het advies niet meer naar deze camping te gaan?”

Antwoord van Joop:

Dit is een bekend probleem bij draadloos bediende apparatuur. Boosdoeners kunnen inderdaad de portofoons van de camping zijn, maar ook een mobiele telefoon. Het euvel heeft vaak te maken met de elektronische kwaliteit van de zender en de ontvanger.

Matige elektronica kan er zelfs de oorzaak van zijn dat ook de mover van de buurman reageert op jouw stuursignaal. En dat is helaas niet op te lossen als draadloze bediening de enige mogelijkheid is. Gelukkig is zelfs een grote, zware caravan best op zijn plaats te krijgen zonder mover. En op de camping zijn helpende handen nooit ver weg.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. PS
  P.W.C.J. Spoor

  Geweldig advies. Hier hebben we wat aan. Ik heb nog nooit een camperaar zien toeschieten om te helpen.
  Kan Joop niet met pensioen gaan?

  Reageer
  0
  6

Praat mee: V&A: Mover valt stil op bepaalde camping, hoe kan dat?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht