ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe los ik een vastzittende koppeling op?

Een vraag die regelmatig door ACSI FreeLife-lezers wort gesteld: er is zo nu en dan een probleem met het afkoppelen van de caravan, de koppeling wil dan niet loskomen. Hoe los je dit op?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

De oorzaak: de trakauto en de caravan staan geknikt. Wanneer de hoek tussen de dissel en de trekkogel meer dan 11 graden is, wil de blokkering soms niet openen, ook niet met grof geweld. Probeer dan de combinatie te strekken door iets voor of achteruit te rijden. Is de koppeling doorgeknikt naar beneden, plaats dan een krik onder de trekhaak. Demonteer pas in het uiterste geval de trekklauw, want dat vergt wel wat deskundigheid.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. s

  this is test

  Reageer
  0
  0
 2. MK
  Manish Kumar

  Test message

  Reageer
  0
  0
 3. PK
  Peter de Kuyper

  Vaak is het probleem de anti-slinger unit. Zorg dat de combinatie niet geknikt staat maar ook dat de caravan zo recht mogelijk achter de auto staat. Tevens: blijf weg van de anti-slinger koppeling waar je eerst een hendel omhoog moet doen en daarna aan een knop moet draaien.

  Reageer
  0
  0
 4. w

  Hallo, lulkoek wat Joop neerschrijft – een “krik plaatsen”.
  Strek gewoon je combinatie op een meer vlakke ondergrond door wat vooruit of achteruit te rijden. Desnoods plaats je een “blok” onder het neuswiel en je zal zien, dit lukt.

  Reageer
  2
  0

Praat mee: V&A: Hoe los ik een vastzittende koppeling op?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht