ACSI FreeLife

Menu

Sunlight C 44 D njoy; de binnenkant

De kracht van de eenvoud. Net als de buitenkant is het interieur van de Sunlight C 44 njoy heel sober. Nergens tierelantijntjes, enkel functionaliteit.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
4
4
ReactiesPraat mee

In een eerder artikel bespraken wij al de buitenkant van deze caravan, die een klein prijskaartje heeft. Geen fotomodel, maar sober en goed.

De zitgroep

Voor de zitgroep heeft Sunlight gekozen voor schuimblokken als kussens. Dat klinkt niet direct comfortabel, maar dankzij de goede zithoogte en -diepte zitten de banken wel degelijk lekker. De tafel is gemaakt van kunststof en is opvallend licht. Het enige kunstlicht achterin de caravan is een plafondlamp van 12 volt. Spots zijn in geen velden of wegen te bekennen.

De meubelconstructie

De meubelconstructie is geheel in lijn met de rest van de caravan: bescheiden. Dat neemt niet weg dat de triplex kastjes inclusief hang- en sluitwerk oerdegelijk zijn. Alles is perfect te gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets kapot gaat.

Dat Sunlight echter geen sluitmechanismen voor de bovenkastjes bij de zitgroep en het bed heeft aangebracht maar vertrouwt op de kracht van de telescooparmen, is onbegrijpelijk. Vooral bij de kastjes achterin bestaat bij een (abrupte) remmanoeuvre het risico dat je spulletjes eruit vliegen. De kastjes boven de keuken hebben wel een (magneet)sluiting.

De keuken

De koelkast heeft een inhoud van 75 liter plus 10 liter vriesvak. In het aanrecht is een eendelige kook-spoelcombinatie verwerkt. De drie gaspitten zitten iets te dicht op elkaar om gelijktijdig te gebruiken, maar de spoelbak is wel goed van grootte. Water is er genoeg aan boord. De tank zit in de linker zitbank, naast de aftapkraan voor de waterleidingen en de Truma Therme boiler, maar is helaas niet beschermd tegen schuivende bagage.

Het bed

In de bergruimte onder het tweepersoonsbed voorin worden de kabels en leidingen wel netjes afgeschermd. Het bed (met opstapje) is bovengemiddeld hoog, maar daardoor kun je eronder wel veel spullen kwijt. Het optioneel verkrijgbare serviceluik lijkt ons een aanrader. Het bed zelf biedt met zijn 11 centimeter dikke schuimmatras en eenvoudige lattenbodem voldoende comfort. Als je in bed wil lezen, moet dat wel met het grote licht aan, want leeslampjes zijn er niet.

De toiletruimte

De toiletruimte bestaat uit drie onderdelen: cassettetoilet, wasbak en douchekuip. Hij heeft te weinig bergruimte, terwijl Sunlight toch al twee jaar geleden beloofde daar iets aan te zullen doen. Ruimte om te staan en zitten is er wel voldoende. De techniek aan boord is vertrouwd. Zowel de Truma S 3002-verwarming als de Truma Therme boiler werken prima.

© MPS 2014
Tekst: Ingo Wagner
Foto: Sunlight

Praat mee

 1. AA
  Anja Arends

  Is het mogelijk om een fietsendrager op de dissel te plaatsen
  ?

  Reageer
  0
  0
 2. F

  Zijn er nog dealers voor de Sunlight c46 v caravans?die ons documentatie kunnen verstrekken?
  En waar kunnen wij die vinden

  Reageer
  0
  0
  1. Katinka Schippers

   Beste F. Hamelink, Op dit moment worden er alleen nog campers door het merk gemaakt. Op de Sunlight website staan de dealer vermeld: http://sunlight.de/nl Wellicht dat de dealers u meer informatie kunnen geven. Met vriendelijke groet, Katinka Schippers

   Reageer
   0
   0
 3. M
  M.Hannewijk

  Vraag : Is er elektries (bedradings) schema van de sunlight C 44D njoy beschik-
  baar en hoe kom ik er aan.Het schema in handleiding mag geen naam heb-
  ben.Kun je geen schema noemen.

  Mvg M.Hannewijk

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Sunlight C 44 D njoy; de binnenkant

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation