ACSI FreeLife

Menu

Sunlight C 44 D njoy – deel 1

Het hoeft niet altijd liefde op het eerste gezicht te zijn. De Sunlight C 44 njoy ziet er misschien niet uit als een fotomodel, maar een goede caravan is het wél. En… hij heeft een klein prijskaartje.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
sunlightnjoy

Hoe belangrijk is het uiterlijk van een caravan? Als de prijs nauwelijks boven de € 10.000 komt, krijgt die vraag opeens een heel andere dimensie. Twee van de vier modellen van de nieuwe Sunlight blijven onder die grens. Toch zijn het goede caravans.

De kracht van de eenvoud

Ons testmodel heeft een vanafprijs van € 10.190 en heeft een klassieke indeling met een dwars bed voorin en een rondzitgroep achterin. Alleen de Carado C 64 heeft verder nog dezelfde indeling in deze prijsklasse.

De Sunlight C 44 D is 503 centimeter lang en 210 centimeter breed en heeft buitenwanden met een hamerslagpatroon. Het dak is bekleed met oerdegelijke polyester en dus bestand tegen een hagelbui. Versiersels heeft de buitenkant amper, en ook het derde remlicht en een nette disselbak ontbreken – er is enkel een simpele klep naar de gasflessenkast. Die heeft wel een goede metalen bodem en veilige plaatsen voor twee flessen van 11 kilogram.

Sunlight njoy: verschillende pakketten

Schokdempers en een antislingerkoppeling zitten niet in het standaardpakket, wel in het optionele Performance Pakket (€ 359), dat onder meer een 45 liter-schoonwatertank en vijf jaar dichtheidsgarantie bevat. Onze testcaravan was daarnaast uitgerust met het Relax Pakket (€ 639, bestaande uit hordeur, panorama-dakluik, Truma Therme en ringverwarming), die de caravan weliswaar comfortabeler maken, maar niet strikt noodzakelijk zijn. Met andere woorden, als je wil, kun je hierop besparen.

Het maximaal toelaatbaar gewicht is 1050 kilogram, bijlading is niet mogelijk. Als je alle pakketten laat inbouwen, goed voor een extra 39 kilogram, hou je een netto laadvermogen van 185 kilogram over.

Binnenkort nemen we, in deel 2, een kijkje in de leefruimte van de nieuwe Sunlight C 44 D njoy.

© MPS 2014
Tekst: Ingo Wagner, foto’s: Christian Hass, Ingolf Pompe

Praat mee

Praat mee: Sunlight C 44 D njoy – deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht