ACSI FreeLife

Menu

Jan des Bouvrie ontwerpt caravan met voortent

Na alle primeurs die op de Caravan Salon Düsseldorf werden gepresenteerd was het even de vraag of er op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs nog iets nieuws te zien was, maar de beurs had haar deuren nog maar net geopend en er stond de bezoekers al een spectaculaire onthulling te wachten.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Jan des Bouvrie ontwerpt caravan met voortent

Niemand minder dan één van Nederlands bekendste designers Jan des Bouvrie was te gast om zijn ontwerp van een Dethleffs caravan met Isabella voortent te laten zien.”Er zit natuurlijk ook veel wit van mij in, maar dat is logisch”, aldus Jan des Bouvrie.

Zwart en wit; Jan des Bouvrie

Zwarte strakke lijnen op een spierwitte ondergrond. Het lijnenspel van de voortent sluit naadloos aan bij het lijnenspel op de caravan. Ook binnen stap je in een zwart-witte omgeving. Opgefleurd door gekleurde led-verlichting die subtiel is weggewerkt. Op de deur naar het toilet rechts van het franse bed voorin de caravan een zwart-witte vuurtoren die reflecteert in de spiegel ernaast.

Het zitvlak in de zitgroep achterin is ruimer, het tafelblad is dikker en heeft afgeronde hoeken. Waar normaal houttinten de boventoon voeren in menig caravaninterieur is in deze Jan des Bouvrie uitvoering van de Dethleffs 475 FR alles strak en wit en toch sfeervol.

Lichte kleuren

“Mensen zijn altijd zo angstig voor vuil bij lichte kleuren, maar toch koos ik ervoor om een licht gietvloertje te maken in de caravan, want wij hebben de ervaring dat je wit juist makkelijk schoon kan houden”, vertelt Jan des Bouvrie die bekend staat om zijn liefde voor wit.

Het idee om een caravan te ontwerpen zat al heel lang in zijn hoofd. Hij was weleens eerder benaderd, maar niet met zo'n concreet voorstel als dat van de Nederlandse vertegenwoordiging van Dethleffs en Isabella.

“Samen met mede-ontwerper DJ ben ik de caravan leeg gaan denken. Ik wilde hem terugbrengen naar eenvoud. We hebben ons afgevraagd hoe kan je een betere ruimte indeling maken? Hoe kan je een beter ruimtegevoel geven? We hebben ook geprobeerd de belijning aan de buitenkant in balans te brengen. Dat is over het algemeen als je naar caravans kijkt altijd zo wild. Dat kan veel eenvoudiger.”

Nieuwe materialen

Er zijn veel nieuwe materialen gebruikt.  “De banken zijn gestoffeerd met een stof die ook geschikt is voor buiten. De kastjes zijn ook helemaal anders gemaakt. Zonder lelijke knoppen, je kan ze openen door te trekken of drukken. De vuurtoren op de toiletdeur heb ik gekozen omdat het anders maar een lege, kale deur is. Nu leeft het.”

Ook de ontwerpers van de Duitse caravanfabrikant Dethleffs zijn betrokken bij het proces. “Het was een fantastisch team. Het is een volledig nieuw ontwerp geworden waar ik echt trots op ben. Als ik zou kamperen, zou ik hem absoluut meenemen”, aldus Jan des Bouvrie.

Technische gegevens Dethleffs & Isabella by Jan des Bouvrie

Totale lengte: 711 cm
Opbouwlengte: 562 cm
Totale breedte: 230 cm
Totale hoogte: 260 cm
Stahoogte: 198 cm
Leeggewicht: 1188 kg
Laadvermogen: 312 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht: 1500 kg
Max. aantal slaapplaatsen: 4
Slaapplaats voor: 200×140/100 cm
Slaapplaats achter: 210×140 cm

Ringverwarming met haardvuur: S5004
Koelvolume: 42 l
Vriesvolume: 15 l
Watervoorraad: 38 l
Volume vuilwatertank: 22 l
Contactdoos 230 V: 3
Omvormer: 340 W

Standaard voorzien van o.a.: stabilisatorkoppeling, aluminium velgen, disselafdekking, warmwatervoorziening Truma Therme, douche-uitrusting, Heki II, Hordeur en deco-kussens.

Technische gegevens voortent

Diepte: 250 cm
Frame: carbon
Doek: gecoat polyester
Alle wanden uitneembaar

Voor een totaalprijs van € 23.995 hang jij hem aan de haak. Of het bij dit ontwerp van Jan des Bouvrie blijft is nog maar de vraag, want de designer liet in het gesprek na afloop van de onthulling op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs doorschemeren dat hij nog meer ideeën heeft.

kaartjes met korting

Praat mee

 1. w

  Van Jan de Bouvrie zou je toch iets innovatievers hebben verwacht. Die voortent, een ontwerp uit de vorige eeuw met een kleurstelling die we onderhand wel kennen. Jammer, een gemiste kans voor de interieurbouwer. Ook hier geldt: schoenmaker blijft bij je leest…

  Reageer
  0
  0
 2. I

  Eindelijk een caravan zonder houtstructuren.
  Een topper!
  Hier voel ik me in thuis

  Reageer
  0
  1
 3. P

  Laat meneer des Bouvrie zich nou maar gezighouden met interieurontwerpen voor woningen en bedrijfsgebouwen en zich niet bemoeien met het interieur van een caravan. De buitenkant van deze Dethleff ziet er al niet uit en ik maak mij geen illusies over het veel te strakke, koude en ongezellige interieur van deze caravan. Caravans ziin geen woningen.

  Reageer
  1
  0
 4. P

  Laat meneer des Bouvrie zich nou maar bezighouden met het on

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Jan des Bouvrie ontwerpt caravan met voortent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht