ACSI FreeLife

Menu

Drie occasions met een frans bed

Als je met z’n tweeën op pad gaat zit je niet te wachten op gedoe met het ombouwen van je zitgroep voor het slapen. De oplossing is een caravan met een vast, frans bed én een rondzitgroep.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Occasions frans bed e1401262328944

ACSI FreeLife zet in het juni/juli nummer drie caravans met een frans bed op een rijtje.

Franse bedden

Hele hordes kampeerders reizen in de zomer af naar de Franse zon. Frankrijk is al jaren kampeerland nummer 1 onder de Nederlandse en Belgische kampeerders. Ook de franse bedden zijn populair: veel stellen kiezen voor een caravan met zo’n exemplaar.

Typerend voor een frans bed is dat één kant van zowel het bed als de matras in de breedte schuin is zodat je er makkelijk langs kunt lopen terwijl je toch allebei comfortabel in bed kunt liggen. Vaak is er onder het bed nog extra opbergruimte. Het franse bed is in een hoek geplaatst waardoor er ruimte genoeg overblijft voor een keuken, toiletruimte en royale rondzitgroep.

Drie occasions

Deze keer zetten we in het magazine drie caravans met een frans bed in de spotlight. Wat de drie musketiers ook gemeen hebben is een rondzitgroep. De indelingen van de drie modellen liggen erg dicht bij elkaar. De verschillen zitten hem in de details en de prijzen.

Acte de présence geven deze keer de Bürstner Ventana 460 TS, de Hobby 460 UFe en de Dethleffs Camper Lifestyle 450 db. De gebruikerservaringen van onze kandidaten Paul en Tineke van Zutphen, Iteke en Jan Traas en André Monster en Lex van Maanen schijnen licht in de duisternis.

Even voorstellen

De Bürstner Ventana 460 TS is verschenen in 2004 en 2005. Het franse bed heeft alles wat je van een goed bed verwacht. Een goed matras, legplanken en verlichting. De caravan is elegant, compact en biedt veel opbergmogelijkheden.

De Hobby De Luxe 460 UFe is een typische reiscaravan voor actieve paren of individuele reizigers. Ook eventuele kinderen of kleinkinderen kunnen mee op stap. Naast het vaste, franse bed is er namelijk ook een rondzitgroep die je in een handomdraai ombouwt tot een extra slaapplek. Het franse bed in dit exemplaar kent een iets minder goed slaapcomfort. Qua uiterlijk is het een knappe caravan met een aerodynamische vormgeving.

De Dethleffs Camper Lifestyle 450 DB is een graag geziene gast tussen de occasions die caravandealers aanbieden. Door het vaste, franse bed, de ruime rondzit en de royale keuken gooit de caravan hoge ogen bij menig stel. De opbergruimte in de hele caravan is ruim voldoende voor twee personen.

Wil je lezen hoe de gebruikers de modellen ervaren? Koop dan het juni/juli nummer van ACSI FreeLife. Zelf een occasion met frans bed zoeken, kijk dan hier en vind een Bovag occasion.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Drie occasions met een frans bed

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht