ACSI FreeLife

Menu

Lokt Bürstner Premio 490 TS Jan uit de tent?

logo ACSI FreeLifeTestTour bIn september 2018 testten vier lezersteams een splinternieuwe caravancombinatie in de Spaanse regio Catalonië. De bevindingen van het Testteam Levensgenieters Jan Vader en Mildred Lagrouw lees je uit gebreid in ACSI FreeLife 2-2019. Hier alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Leeftest Bürstner Premio 490 TS

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Premio 490 TS
Onderstel
Al-Ko veiligheidschassis, stabilisator AKS 3004
Testjaar
2018
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.220 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht testcaravan 1.500 kg, opwaardering mogelijk tot 1.800 kg
Basisprijs
€ 17.680

Mildred (46) is van huis uit gewend om met een caravan te kamperen. Toch trekt ze er samen met haar partner Jan (62) al jaren op uit met een tent. Door deelname aan de ACSI FreeLife TestTour 2018 hoopte ze Jan uit hun tent te lokken. Maar is dat gelukt met hun testcaravan van Bürstner?

Bürstner Premio 490 TS

Het is aan de Bürstner Premio 490 TS de schone taak om Mildred en Jan ervan te overtuigen om in het vervolg met een caravan te gaan kamperen. Met de ruim zeven meter lange caravan hebben ze een luxe appartement aan de haak van hun Fiat Tipo hangen. Een vaste zitgroep, een vast queenbed met grote ramen aan weerszijden en een keuken en toiletruimte op de as van de caravan typeren de indeling van de Bürstner Premio 490 TS. “Het opzetten en afbreken van een tent begint mij tegen te staan. Het weerhoudt me ervan om meerdere campings in een land aan te doen en dus meer van het land te zien. Ik heb Jan al eerder voorgesteld om met een caravan op vakantie te gaan. Hij is helaas nog niet zo enthousiast”, vertelt Mildred voordat het stel aan hun allereerste caravanvakantie begint.

Rijden als een slak

Jan: “Ik ben gewend om snel naar onze vakantiebestemming te rijden terwijl voor Mildred de vakantie al begint zodra ze de auto instapt. Ik heb van het kamperen met een caravan het beeld dat je als een slak tussen de vrachtauto’s naar Spanje rijdt.” Eenmaal onderweg naar Catalonië is zijn beleving totaal anders. “Ja, je rijdt als een slak, maar je hebt wel meteen vakantie als je achter het stuur kruipt, je hebt je huis namelijk bij je. Minder werk, je bent zo weer weg en je staat ook weer sneller. Dat is een groot verschil.”

Ben je nieuwsgierig of de Bürstner Premio 490 TS Jan uit de tent heeft gelokt?

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Lokt Bürstner Premio 490 TS Jan uit de tent?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht