ACSI FreeLife

Menu

Is de Fendt Saphir 465 AFB geschikt voor sportieve kampeerders?

TestTour KarinthiëAls buscamperaar en touringcarchauffeur is Rob dol op toeren. En Ellen haakt graag aan, maar wel op voorwaarde dat hun eigen mountainbikes meegaan. Want een dag niet gesport, is een dag niet geleefd. Tijdens de TestTour naar Karinthië woont het sportieve koppel in de Fendt Saphir 465 SFB.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Sportievelingen op pad met Fendt Saphir 465 SFB

De indeling die de sportievelingen meekrijgen, is voorzien van een Frans bed voorin de caravan. De toiletruimte zit direct daarnaast. De wasbak is buiten de toiletruimte geplaatst. Op de as een keuken met ertegenover een grote kledinkast. En achterin een ruime rondzitgroep die ook om te bouwen is tot extra slaapplaats. Tot grote tevredenheid van de sportievelingen is de caravan uitgerust met een fietsendrager op de dissel, zodat ze hun eigen mountainbikes veilig naar Karinthië mee kunnen nemen.

Sportief koppel

In combinatie met de Volvo V60 B4 vormt de Fendt Saphir 465 SFB een sportief koppel. Vooral de achterkant van de Fendt springt er uit. De Saphir is aan de achterzijde voorzien van twee achteruitrijlampen, twee mistachterlichten en hij heeft een geïntegreerd derde remlicht. Daarnaast zijn de handgrepen ergonomisch gevormd. Dat maakt het manoeuvreren makkelijker.

Fietsendrager

De fietsendrager op de dissel klap je eenvoudig weg. Zelfs als de fietsen er nog op staan. Je kantelt hem simpelweg naar voren en je kunt dan gemakkelijk de disselbak openen. De striping en de getinte ramen rondom de Fendt Saphir dragen ook bij aan het sportieve karakter van de caravan.

Sportief gewicht

Het maximaal toelaatbaar totaalgewicht is met 1.600 kilogram (standaard is dit maximaal 1.500 kg) iets minder sportief. Al moeten de kampeerders die er mee op pad gaan wel hun spierballen gebruiken om de caravan soepel op zijn plek te zetten. De test-Fendt van de sportievelingen heeft een vanafprijs van € 23.550.

Beleef Karinthië met ons mee!

Benieuwd of de Fendt Saphir 465 SFB genoeg comfort biedt voor sportievelingen Rob en Ellen? In ACSI FreeLife magazine 3-2021 lees je hun uitgebreide testverslag. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Is de Fendt Saphir 465 AFB geschikt voor sportieve kampeerders?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht