ACSI FreeLife

Menu

Testrit: Eura Mobil Profila T 675 SB

Eura Mobil heeft zijn meest succesvolle reeks in de voorbije jaren steeds verder geperfectioneerd. Wat de belangrijkste kwaliteiten van deze Profila zijn, blijkt uit een kennismaking met de 6,99 meter lange en € 81.950 kostende T 675 SB.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Eura Mobil Profila T 675 SB

In de middenklasse der halfintegralen heeft de in 2005 geïntroduceerde Profila een vaste plaats veroverd en bij Eura Mobil is het zelfs de bestseller van het huis. Een uitgebreide dagtrip met de T 675 SB laat zien dat de Profila een terechte lieveling is onder camperaars.

Vuilwatertank onder de vloer

De solide opbouw van deze halfintegraal is deels verantwoordelijk voor dit succes. Eura Mobil vervaardigt die opbouw op basis van een Fiat Ducato met verlaagd chassis, 130 pk-diesel-motor en een verwarmbare, elf centimeter diepe dubbele bodem. De laatste maakt zowel een vlakke vloer mogelijk in het woongedeelte als extra opbergruimte in die vloer in de vorm van twee schoenenvakken. Die kun je via kleppen bereiken. De vuilwatertank monteert Eura Mobil onder de vloer, maar deze is wel standaard geïsoleerd en verwarmbaar tot en met de afvoer.

Bovendien is er een elektrisch bedienbaar afvoerventiel voor de vuilwatertank voorzien in de toiletschacht. Zo houdt de eigenaar van de Profila zijn handen schoon bij het afvoeren van het afvalwater. de middenklasse der halfintegralen heeft de in 2005 geïntroduceerde Profila een vaste plaats veroverd en bij Eura Mobil is het zelfs de bestseller van het huis. Een uitgebreide dagtrip met de T 675 SB laat zien dat de Profila een terechte lieveling is onder camperaars.

Elegant interieur

De wanden, het dak en de bodem van de opbouw vervaardigt Eura Mobil van houtvrije, vezelversterkte kunststof sandwichplaat. De opbouw is voorzien van hoogwaardige ramen in aluminium kozijnen. De zijdeur en de kleppen passen perfect in de opbouw, die mooi aansluit op de stuurcabine en daar netjes is afgedicht.

Het interieur van de Profila T 675 SB overtuigt door de moderne en tevens elegante inrichting met lichtbruine meubeldelen en matwitte kleppen. Bovendien zorgen het naar binnen gebogen keukenblok en het lage, in de lengte geplaatste tweepersoonsbed voor een ruimtelijke indruk.

Eura Mobil Profila T 675 SBDe elegant ingerichte woongedeelte van de Profila T 675 SB biedt veel bewegingsvrijheid. Het in de lengte gemonteerde frans bed is echter een beetje smal uitgevallen.

Veel ruimte
De afwerkingskwaliteit van het meubilair is goed: de meubelelementen sluiten nauwkeurig op elkaar aan, zijn voorzien van metalen scharnieren en een solide randafwerking. Bovendien versterken de Eura Mobil-ingenieurs de bovenkasten met aluminium profielen. Het in hoogte verstelbare bed maakt de instap makkelijk, maar is met een breedte van 137 centimeter vrij smal en valt met zijn lengte van 195 centimeter voor lange mensen ook wat krap uit.

De houten lattenbodem is samen met de zevenzone-koudschuimmatras makkelijk omhoog te klappen dankzij grote telescoopveren. Zo bereik je de opbergruimte eronder (217 x 145 x 90 centimeter). Je kunt deze garage overigens ook makkelijk van buitenaf via een grote klep bereiken.  De naast het bed ingebouwde toiletruimte heeft royale afmetingen (160 x 78 centimeter) en beschikt over een aparte douchecabine met zitplaats en een raam (meerprijs € 290) voor de vochtafvoer. De 90 bij 60 bij 96 centimeter grote keuken scoort met behoorlijk veel opbergruimte en voldoende werkruimte, een 160 liter-koelkast en een zeer grote, ronde spoelbak (40 centimeter doorsnede) waarin je ook grote pannen kunt afspoelen.

Eura Mobil Profila T 675 SB

Voor het eten en een gezellige spelletjesavond is er een royale zitgroep met comfortabele zitplaatsen. Op de L-vormige en de in lengterichting geplaatste zitbank en de draaibare voorstoelen is plaats voor zes personen. De in alle richtingen te verschuiven tafel van 90 bij 70 centimeter zorgt ervoor dat ook alle zes personen aan tafel kunnen zitten in de T 675 SB.

Mondialpakket

Tijdens het rijden blijkt de Profila comfortabel te zijn en makkelijk te manoeuvreren. Uit het woongedeelte zijn tijdens het rijden nauwelijks krakende of piepende bijgeluiden te horen. De uitrusting van de basisversie is lekker compleet met airbags voor de bestuurder en de passagier, ABS en ESP met tractiecontrole en een afdaalhulp.

In ons land wordt de Profila standaard voorzien van het Mondialpakket met een hele waslijst aan extra’s, waaronder airconditioning voor de stuurcabine, cruisecontrol, comfortstoelen met twee armleuningen, een DAB-radio met achteruitrijcamera, bandenspanningssensoren en tapijt in de stuurcabine. Op deze opties in het Comfortpakket heeft de kampeerder dan al een voordeel van € 1.130. Tel je daar de opties van het Stylingpakket, Touringpakket, Prestigepakket en het Arcticpakket nog bij op, dan kom je voor het totale Mondialpakket uit op een voordeel dat oploopt tot € 9.000.

Conclusie Eura Mobil Profila T 675 SB

Juan Gamero, testredacteur: “De Eura Mobil T 675 SB is niet voor niets zo populair. Hij is degelijk afgewerkt en kwalitatief hoogwaardig. Bovendien is hij chic en elegant ingericht, winterhard en hij biedt veel (zit)plaats, opbergruimte en uitrusting. Dat alles zorgt voor een mooie balans tussen kwaliteit en prijs.”

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de Eura Mobil Profila T 675 SB liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Testrit Eura Mobil Profila T 675 PB

Praat mee

Praat mee: Testrit: Eura Mobil Profila T 675 SB

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht