ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Pössl H Line Summit 640

De buscampers van Pössl zijn relatief voordelig maar goed gemaakt, of goed gemaakt en toch voordelig. Het is maar net hoe je het bekijkt. Geldt hetzelfde voor de H Line Summit 640?

Auteur
Sander Cox
Datum
Pössl Summit

Signalement

Merk
Pössl
Model
H Line Summit 640
Onderstel
Citroën Jumper 2,3 l Multijet met originele carrosserie en Maxi-chassis
Testjaar
2017
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg, rijklaar leeggewicht 2.940 kg
Basisprijs
€ 56.047

Als je op zoek bent naar een betaalbare buscamper, kun je niet om Pössl heen. Het Duitse bedrijf werd in 1989 opgericht en specialiseert zich sindsdien in oerdegelijke, doordachte maar toch prijsbewuste buscampers. Basisvoertuig is standaard de Fiat Ducato, maar de buscampers kunnen in de buitenlengtes 496, 541, 599 en 636 centimeter ook worden geleverd op de bouwtechnisch bijna identieke Citroën Jumper. De modellen zijn verkrijgbaar in alle gangbare indelingen.

Maxi-onderstel

Sinds een jaar of drie zijn eenpersoonsbedden, die voorheen populair waren in integraal- en halfintegraalcampers, ook bij buscampers veelgebruikt. Voor onze proftest valt de keuze daarom niet toevallig op de Pössl Summit 640. Met een buitenlengte van 6,36 meter, een maximaal gewicht van 3.500 kilogram en een Maxi-onderstel is dit een van de de grootste modellen van de Duitse fabrikant.

Meubilair

Als we de Pössl van binnen bekijken, valt het op dat deze buscamper beschikt over stevig meubilair. Het meubilair zit vol goede details, zoals de verschuifbare zitting van de bank en de hoekcarrousel in de keuken. Alle meubels zijn bovendien heel nauwkeurig en perfect passend ingebouwd.

Bedden

Pössl had nog wel iets meer aandacht aan de afwerking van de meubels mogen geven. Als je de kastjes opendoet, word je bijvoorbeeld op diverse plekken geconfronteerd met onafgewerkte zaagranden. Bovendien steken de sluitingen uit, en zijn ze bevestigd op niet bijster fraaie blokjes triplex.

De bedden zijn met 195 en 183 centimeter lang genoeg en met 82 centimeter zelfs breder dan in veel halfintegralen. De vaste matrassen bieden goed slaapcomfort. Aan het hoofdeinde van het bed aan de passagierszijde zit een kleine uitsparing rond de deurhendel, waardoor je de achterdeuren ook van binnenuit kunt openen.

Testparcours

Benieuwd hoe de Pössl Summit 640 het doet op het testparcours en wat er beter kan aan de gasafsluiter? In ACSI FreeLife 7-2017 vind je het uitgebreide antwoord op dit soort praktische vragen.

bestel magazine