ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Knaus Van TI Plus 650 MEG

Bij de Knaus Van TI Plus 650 MEG is alles nieuw en dat maakt de halfintegraalcamper op papier reuze interessant. Maar is hij dat in de praktijk ook? ACSI FreeLife test het uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Knaus Van TI Plus

Signalement

Merk
Knaus
Model
Van TI Plus 650 MEG
Onderstel
MAN TGE 3.140 met origineel ladderchassis
Testjaar
2019
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg, rijklaar leeggewicht 2.955 kg
Basisprijs
€ 80.794

De Knaus Van TI van  is enorm populair bij kampeerders. Begrijpelijk: ondanks de opbouwbreedte van maar 2,22 meter voelt de camper aangenaam ruim aan, het gewicht is relatief laag en de prijs-kwaliteitsverhouding is fair.

Van Fiat Ducato naar MAN

En toch zijn er mensen die liever een ander basisvoertuig dan de Fiat Ducato wensen, hoe goed die ook is. Hoofdreden is dat de Ducato standaard met voorwielaandrijving wordt geleverd, of heel zelden omgebouwd tot 4WD. Sommige kampeerders hebben nu eenmaal liever een camper met achterwielaandrijving vanwege de goede grip op de weg dankzij het gewicht van de opbouw.

Die wens heeft Knaus ter harte genomen en doen besluiten een alternatief voor de Van TI aan te bieden, dat op z’n minst optioneel over een dergelijke aandrijving beschikt. De nieuwe Knaus Van TI Plus 650 MEG heeft echter niet de Mercedes-Benz Sprinter of Renault Master als basisvoertuig, maar de MAN TGE 3.140 met origineel ladderchassis, in de lengte ingebouwde 140 pk-turbodiesel, zes versnellingen en voor- of achterwielaandrijving of 4WD.

Frans bed en toiletruimte achterin

Het voertuig stamt af van de VW Crafter en wordt standaard geleverd met allerlei hulpsystemen voor actieve en passieve veiligheid. Naast de 650 MEG is de Van TI Plus ook te bestellen als modelvariant 700 LF met frans bed en de toiletruimte achterin.

De geteste 6,60 meter lange Van TI Plus 650 MEG is een opvallende verschijning. Heel wat passanten – allemaal kampeerders, dat wel – kijken vol verwondering naar het nieuwe basisvoertuig. Maar laten we zeker de opbouw van Knaus niet vergeten.

Prijs

Boven de optioneel aan weerszijden toegankelijke, ruime garage staan twee eenpersoonsbedden, tegen elke zijwand één. Daarvoor is de variabele toiletruimte ingebouwd en naast de opbouwdeur staat het keukenblok. Voorin is plek voor vier personen in de zitgroep. De met vier gordelplekken uitgeruste halfintegraal heeft twee slaapplaatsen en heeft een basisprijs van € 80.794.

Nieuwsgiering hoe de Knaus Van TI Plus verder bevalt in de praktijk? In ACSI FreeLife 7-2019 lees je het hele artikel.

Bestel magazine