ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Hymer Exsis-t 580

Hymer vernieuwt de Exsis-t-serie en gebruikt voortaan het origineel verlaagd chassis van de Fiat Ducato. Het eerste model is de Exsis-t 580. ACSI FreeLife neemt de uitgebreide proef op de som.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hymer Exsis-t 580

Signalement

Merk
Hymer
Model
Exsis-t 580
Onderstel
Fiat Ducato met origineel verlaagd chassis
Testjaar
2020
Gewicht
Maximumgewicht: 3.500 kg; rijklaar gewicht; 2.830 kg; trekgewicht geremd/ongeremd: 2.000/750 kg
Basisprijs
€ 74.290

Tot nu toe was de populaire, smalle en wendbare Exsis-t-serie van Hymer gebouwd op de Fiat Ducato met Al-Ko-chassis en torsiegeveerde achteras. Sinds modeljaar 2020 is Hymer voor de meest populaire indelingen overgeschakeld op de vernieuwde Exsis-t-serie. Om aan deze halfintegralen een aantrekkelijk prijskaartje te kunnen hangen, gebruikt de fabrikant uit Bad Waldsee nu de Fiat Ducato met het verlaagde chassis van het Italiaanse merk, inclusief de starre achteras met bladveren.

Nieuwe interieurkleuren

Dat is echter niet de enige wezenlijke verandering aan de vernieuwde Exsis-t. Het interieur heeft met de op elkaar afgestemde bruin- en grijstinten een duidelijk modernere sfeer dan de 2019-modellen. Daarbij heeft Hymer wezenlijke elementen uit het interieur van de Hymer B-MC overgenomen, bijvoorbeeld voor de bovenkastkleppen en de fijn gestructureerde meubeloppervlakken.

Klassieke indeling met optionele L-uitbreiding

Het eerste model dat deze vernieuwing heeft ondergaan is de Exsis-t 580, die tijdens deze proftest centraal staat. De 6,94 meter lange halfintegraal heeft een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 3,5 ton. De camper heeft een klassieke indeling: boven de garage achterin zijn twee eenpersoonsbedden in de lengterichting geplaatst. Daarvoor plaatst Hymer links van het schuin lopende middenpad de toiletruimte met geïntegreerde douche. Daar tegenover staat net achter de toegangsdeur het keukenblok. Voorin biedt de zitgroep met optionele L-uitbreiding ruimte voor vier tot vijf personen. De basisprijs van de Hymer Exsis-t 580 bedraagt € 74.290.

Keuken en toiletruimte

Het keukenblok in de Exsis-t 580 heeft een iets schuin verlopend front, vanwege het schuine middenpad. Dankzij het goed aan het werkblad aansluitende, opklapbare plankje is er voldoende werkruimte. De driepits kookplaat met elektrische ontsteking is gecombineerd met de rechthoekige spoelbak. Rechts van de keuken sluit de absorptiekoelkast (142 liter) aan het keukenblok aan. Levensmiddelen, serviesgoed en ander keukengerei kun je kwijt in de drie stevige lades met 15 kilogram draagvermogen of in de bovenkast. De led-lichtlijst zorgt voor ruim voldoende licht op het werkblad. Twee 230 volt-stopcontacten boven de spoelbak en een exemplaar bij de ingang maken de uitrusting compleet.

Lees verder

Nieuwsgierig hoe de toiletruimte en de andere ruimtes in de Hymer Exsis-t 580 uit de bus komen? In ACSI FreeLife 6-2020 lees je het uitgebreide testartikel.

Bestel ACSI FreeLife 6-2020

Confidental Infomation