ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Fendt Tendenza 495 SFR

De Fendt Tendenza 2018 ziet er niet alleen anders uit, hij heeft ook een nieuwe indeling. Die is vooral interessant als je met z’n tweeën op pad gaat.

Auteur
Sander Cox
Datum
Fendt Tendenza 495 SFR

Signalement

Merk
Fendt
Model
Tendenza 495 SFR
Onderstel
Euro Delta-as
Banden
195/70 R 15 C met aluminium velgen, Load Index 102 = 850 kg per wiel
Testjaar
2017
Gewicht
Leeggewicht 1.404 kg (gewogen tijdens de test), max. toelaatbaar gewicht 1.700 kg (van de testcaravan)
Basisprijs
€ 26.700 (gebaseerd op modeljaar 2017)

De Tendenza is al jaren een soort proefkonijn waarin Fendt nieuwe ideeën verwerkt om vervolgens de reactie van de kampeerders te peilen. Dat Fendt goed bezig is, blijkt elke keer weer, want de Tendenza’s verkopen goed. Dat zal met de nieuwe loot aan de stam niet anders zijn. Vanbuiten een nieuwe achterpartij met chroom- en carbonelementen, vanbinnen lichte, elegante en strak vormgegeven meubels.

Van de vier nieuwe Tendenza-modellen springt er eentje het meest in het oog. In de 495 SFR met rondzitgroep en frans bed staat de keuken haaks op de muur, maar je komt al snel achter de voordelen van deze indeling.

Testrapport

Denken onze deskundigen er net zo over? Hieronder lees je het testrapport van de verschillende experts.

Rudi Stahl, carrosserie-expert: “Polyester dak, fraaie inbouwelementen, goede afwerking, en een oerdegelijke deur met geïntegreerde opstap. De Tendenza scoort goed op alle vlakken.”

Christiane Eckl, interieurexpert: “De 495 SFR heeft riante bergruimte en veel plek voor twee personen. De uitrusting is top, met onder meer een iNet Box en controlepaneel bij de ingang.”

Oli Pfisterer, meubelexpert: “Het interieur is op een paar kleinigheidjes na goed vormgegeven en uitgevoerd. Ook de frames van het bed en de zitbanken zijn vakkundig gebouwd en zorgvuldig afgewerkt.”

Roman Heinzle, technisch-expert: “De testcaravan gaat in technisch opzicht volledig mee met de tijd. Qua veiligheid en comfort is alles aan boord, tot en met de optionele ATC.”

Michael Wille, expert rijveiligheid: “De 495 SFR is relatief zwaar voor zijn lengte. Maar op de proefstand en op de weg was daar niets van te merken. De rijeigenschappen zijn voortreffelijk.”

Nóg meer over de Fendt Tendenza

Wil je weten wat onze experts nog meer is opgevallen aan de Tendenza? Na het lezen van het uitgebreide artikel in ACSI FreeLife 7-2017 weet je alles over dit nieuwe model van Fendt.

bestel magazine