ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Dethleffs Trend Edition T 7057 EB

Standaard leveren wat bij de concurrentie optioneel is en extra kost. Dat is het idee achter de halfintegraal Trend Edition T 7057 EB van Dethleffs. Of dat ook helemaal klopt, zoekt ACSI FreeLife uit in deze proftest.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Trend Edition

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Trend Edition T 7057 EB
Onderstel
Fiat Ducato met origineel verlaagd chassis
Testjaar
2020
Gewicht
Maximum gewicht: 3.499 kg, rijklaar gewicht: 2.957 kg, trekgewicht geremd/ongeremd: 2.000 kg/750 kg
Basisprijs
€ 67.490

Campers met een uitgebreide standaarduitrusting zijn populair. Veel kopers vinden het prettig om bij de aanschaf van een nieuwe camper nauwelijks iets te hoeven aanvinken in de optielijst en fabrikanten zetten uiteindelijk meer om. De afgelopen editites hebben we al verschillende ‘all-inclusive’-modellen in onze proftests voorbij zien komen die zonder uitzondering laten zien dat het concept goed werkt.

Bijna compleet

Dethleffs volgt nu ook deze trend bij de halfintegralen met de Trend Edition-reeks, maar wel in ietwat gewijzigde vorm. Tot de uitgebreide standaarduitrusting behoren bijvoorbeeld een airbag voor de passagier, airconditioning, een vouwverduistering voor de stuurcabine, cruisecontrol, een brede toegangsdeur met raam en centrale vergrendeling, een groot dakraam boven de stuurcabine en een ledlicht-pakket.

Enkele zaken die de uitrusting helemaal compleet zouden maken ontbreken. Denk aan een luifel, een satellietontvanger met tv en een achteruitrijcamera,. Daarentegen is de Trend Edition ook wel enkele duizenden euro’s voordeliger. Er is keuze uit drie indelingen vanaf € 65.990. Twee ervan hebben eenpersoonsbedden, de andere indeling heeft een queensbed.

De langste versie van de Trend Edition

In de proftest nemen we de langste versie, de 741 centimeter lange T 5057 EB onder de loep, die te koop is vanaf € 67.490. De halfintegraal heeft de gebruikelijke opbouwbreedte van 233 centimeter en een klassieke indeling met twee eenpersoonsbedden in de lengte, achterin boven de garage.

Dethleffs Trend Edition_interieur

Daarnaast treffen we een royale toiletruimte aan, een hoekkeuken en een zitgroep met draaibare voorstoelen. Optioneel kun je het aantal slaapplaatsen uitbreiden naar vier door het elektrisch bedienbare hefbed boven de zitgroep bij te bestellen.

Opbouw

Dethleffs kiest voor de Trend Edition voor een klassieker onder de camper-basisvoertuigen, want het model gebruikt de Fiat Ducato met verlaagd chassis, een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 3.500 kilogram en de 120 pk turbodiesel.

De opbouw is eenvoudig geconstrueerd, maar degelijk afgewerkt. De bodem bestaat uit geïmpregneerde multiplex panelen en wordt met EPS (styropor) geïsoleerd, dat bij beschadiging echter wel water kan opnemen. Hetzelfde isolatiemateriaal wordt ook toegepast bij de aluminium sandwichwanden en het dak dat aan de buitenzijde gemaakt is van vezelversterkte kunststof.

Lees verder

Nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat? In ACSI FreeLife 4-2020 slaan we geen detail over en lees je alles over deze Dethleffs Trend Edition.

Bestel ACSI FreeLife 4-2020

Praat mee

Praat mee: Proftest: Dethleffs Trend Edition T 7057 EB

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation