ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Carado T 447

Carado is een campermerk voor prijsbewuste kampeerders. De T 447 met enkele bedden en optioneel hefbed vormt daarop geen uitzondering. Maar is dit model ook geschikt voor vier personen?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Carado T 447

Signalement

Merk
Carado
Model
T 447
Onderstel
Fiat Ducato met standaard chassis
Testjaar
2020
Gewicht
Maximumgewicht 3.500 kg (optioneel 3.650 of 4.250 kilogram), rijklaar gewicht 2.860 kg, trekgewicht geremd/ongeremd 2.000/750 kg
Basisprijs
€ 60.790

Je zou de succesformule van Carado een beetje kunnen vergelijken met die van de voordelige Duitse supermarkten: de klant krijgt een aantrekkelijk product tegen een scherpe prijs. Het imago is misschien niet zo geweldig, maar de producten doen na jaren nog zonder morren waarvoor ze bedoeld zijn. Vandaag de dag zijn nog heel wat Carado-campers van het eerste uur onderweg. Een andere eigenschap van het budgetmerk van Hymer is dat veel indelingen gezinsvriendelijk zijn.

Handbediend hefbed

Dat geldt ook voor de T 447 met eenpersoonsbedden achterin en een optioneel hefbed. De 740 centimeter lange halfintegraal is gebaseerd op de Fiat Ducato met standaard een 3,5 ton-chassis en 120 pk-turbodiesel, de testcamper was uitgerust met de 140 pk-versie van die dieselmotor.

Toiletruimte met aparte douche

Voor het slaapgedeelte installeert Carado een toiletruimte met aparte douche, in het middendeel een hoekkeuken en koelkast, en voorin vinden vier tot vijf personen een plaatsje in de zitgroep. Het handbediende hefbed daarboven biedt plaats aan twee personen en de zitbank is uitgerust met twee driepuntsgordels, zodat de halfintegraal in deze configuratie op gebruik door vier personen is afgestemd.

Carado T 447

Zitgroep + zijzit

De zitgroep van de Carado T 447 bestaat uit een redelijk comfortabele tweepersoons L-zitbank met driepunts-veiligheidsgordels en in hoogte verstelbare hoofdsteunen. Ook is er een zijzit met een klep aan de zijkant om bij de opbergruimte te kunnen. Uiteraard kun je de voorstoelen draaien en in hoogte verstellen. De tafel heeft een draaibaar en verschuifbaar blad. Daaraan kunnen maximaal vijf personen zitten, maar vier is comfortabeler. Het korte deel van de L-bank is te demonteren voor extra beenruimte tijdens de rit. Door het hefbed boven de zitgroep is er niet al te veel lichtinval, maar dat compenseert Carado met goede ledverlichting.

Hefbed bedien je met centrale schuif

Het hefbed kun je laten zakken door het via een centrale schuif te ontgrendelen en naar beneden te trekken. Duw je het weer omhoog, dan vergrendelt het bed vanzelf onder het plafond. Het comfortabele ligvlak, bestaande uit een 9 centimeter dik matras op een schotelbodem, bereik je via een ladder die je aan het hefbed hangt. Pluspunten zijn dat het bed niet wiebelt en dat je in de zitgroep geen kussens hoeft om te klappen. Ook blijft de toegangsdeur vrij.

Lees verder in ACSI FreeLife 7-2020

Jammer hè dat het verhaal hier al ophoudt. In ACSI FreeLife 7-2020 lees je het hele artikel en ontdek je wat de kenners nog meer is opgevallen aan de Carado T 447.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Carado T 447

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation