ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Adria Compact Plus SLS

Eén druk op de knop en binnen een kleine twee minuten is de Adria Compact SLS 70 centimeter langer. Dankzij deze extra ruimte aan de achterzijde heb je een royaal tweepersoonsbed.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Adria Compact Mutschler 031 WEB

Signalement

Merk
Adria
Model
Compact Plus SLS
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg, rijklaar gewicht 2.895 kg

Slide-outs zie je bijna uitsluitend in de luxere klasse. Adria introduceert nu echter de fonkelnieuwe SLS mét slide-out in de Compact-lijn.

Luxeuze liners

In de camperbranche zijn slide-outs niet ongebruikelijk. Zo’n slide-out is een soort erker die je uitschuift, waardoor je de ruimte binnenin aangenaam vergroot. Deze feature zie je doorgaans alleen bij luxueuze liners – die aan ruimte vaak toch al geen gebrek hebben. Vooral wanneer je in de Verenigde Staten op een camping staat, stikt het om je heen van de uitschuifcampers.

Op de toonaangevende Caravan Salon in Düsseldorf kwam Adria vorig jaar echter met een verrassend nieuwtje: de Compact Plus SLS, een halfintegraal mét slide-out aan de achterzijde. De interesse van het publiek was zo overweldigend dat Adria besloot de camper ook daadwerkelijk in productie te nemen.

Kinderslot

Om de erker uit te kunnen schuiven, druk je allereerst op de AUX-knop op het centrale bedieningspaneel boven de opbouwdeur. Zo schakel je de techniek voor de slide-out gedurende tien minuten in. Hierna schakelt het mechanisme automatisch over naar het kinderslot. Na de techniek te hebben ingeschakeld, hoef je enkel nog de knop aan het voeteneinde van het bed in te drukken.

Is de erker uitgeschoven, dan kunnen twee personen heel comfortabel liggen. De matrassen zijn uitstekend en rusten op houten lattenbodems met metalen frames. Vanuit het raam aan het hoofdeinde heb je een weids uitzicht op de omgeving. Met 165 centimeter is het bed in de slide-out aangenaam breed.

Dordrecht Open

Wil jij wel eens zien hoe de Adria Compact SLS binnen twee minuten 70 centimeter aan lengte wint? Van 3 tot en met 11 september is de Compact SLS te zien op de Dordrecht Open.

Kun jij niet wachten en wil jij dolgraag weten wat de Compact SLS nog meer te bieden heeft? In ACSI FreeLife 6-2016 hebben we de camper alvast uitgebreid getest.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Proftest: Adria Compact Plus SLS

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht