ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Adria Compact Plus DL

Smalle halfintegraalcampers, oftewel vans, zijn populair. Bij Adria heten zulke modellen Compact. Maar ondanks de geringe breedte weet de Sloveense fabrikant van de Adria Compact Plus DL een open, ruimtelijke camper te maken.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Proftest adria compact plus dl _Hardy Mutschler

Signalement

Merk
Adria
Model
Compact Plus DL
Onderstel
Fiat Ducato Multijet 3 met origineel verlaagd chassis
Testjaar
2022
Gewicht
Maximumgewicht: 3.500 kg; rijklaargewicht: 2.880 kg
Basisprijs
€ 86.995

Een smalle halfintegraal is in het interieur natuurlijk ook smal. Zo zijn de Adria Compact-modellen vanbinnen allemaal 2 meter breed bij een 2,12 meter brede opbouw. Maar de vraag is natuurlijk hoe de camperfabrikant die ruimte benut.

Adria Compact: 3 series

Als klant heb je voor de Compact in elk geval de keuze tussen drie series, Axess, Plus of Supreme, in vier indelingen. In deze proftest nemen we de Adria Compact Plus DL onder de loep. De 6,99 meter lange camper is gebouwd op een Fiat Ducato met 140pk-turbodiesel, een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving en kost vanaf € 86.995.

Ruimtelijke indruk

Wanneer je de lichte en modern ingerichte Adria binnengaat, krijg je een voor een camper van dit formaat ongewoon ruimtelijke indruk. Dat is deels te danken aan de face-to-face-zitgroep (tegenover elkaar geplaatste zitbanken) met tafel die in het middenpad is geplaatst. En ook het feit dat Adria de keuken direct daarachter aan de bestuurderszijde plaatst, draagt daaraan bij.

Proftest adria compact plus dl _interieur_Hardy MutschlerMet de keuken achter de zitgroep kijk je vanaf de zitgroep helemaal naar achteren. Het tafelblad kan worden omgeklapt om de toegang tot de stuurcabine te vergemakkelijken.

Indeling

De Sloveense camperbouwer heeft de toiletruimte, die zich bij dit soort indelingen gewoonlijk achter de zitgroep bevindt, tegenover de keuken direct achter de toegangsdeur geplaatst. Achter in de halfintegraal, die is ontworpen voor twee tot drie kampeerders, installeert Adria twee eenpersoonsbedden in de lengterichting boven de garage achterin.

Nog meer luxe met de Adria Compact Supreme DL

Als deze doordachte indeling je aanspreekt, dan kun je ook kiezen voor meer luxe in de Compact Supreme DL voor € 88.495, of een eenvoudiger uitrusting en de Citroën Jumper als basisvoertuig voor € 80.150. In elk geval is de uitrusting nuttig en in verhouding met de prijs. Zo is bijvoorbeeld de veiligheidsgasregelaar met crashsensor voor de bediening van de gasverwarming tijdens het rijden standaard aanwezig in alle drie de uitrustingsniveaus, net als airconditioning in de stuurcabine, het panoramavenster in de dakopbouw boven de cabine en de elektrische afzuigkap in de keuken.

Lees verder

Wil je alles weten over dit campermodel, de Adria Compact Plus DL? In ACSI FreeLife 5-2022 vind je het hele artikel!

Bestel magazine

Praat mee

  1. K

    Ik snap het heel goed ik wil zelf ook graag een camper

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Proftest: Adria Compact Plus DL

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht