ACSI FreeLife

Menu

On tour met de Adria Twin

Redacteuren Rosanne Vriend en Katinka Schippers gaan op pad in de Champagne. Mét Adria Twin 640 SLX. En dat bevalt ze prima.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Adria Twin

Signalement

Merk
Adria
Model
Twin 640 SLX
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2015
Gewicht
Max. toelaatbaar 3500 kg

“Als je deze knop indrukt, gaat de satelliet omhoog. Hij zoekt automatisch naar beschikbare kanalen, dus je hoeft alleen nog maar de tv aan te zetten en je kunt Goede Tijden Slechte Tijden kijken, terwijl je in Frankrijk bent”, grapt Remco, medewerker van Camper- en caravancenter Cor van den Oever uit Herpen. Voor Goede Tijden Slechte Tijden hebben we geen tijd, maar het is natuurlijk wel handig wanneer het een dagje minder weer is.

Rijcomfort

Het rijcomfort is hoog: de Twin rijdt als een personenauto. De grote zijspiegels geven een goed overzicht op wat er naast en schuin achter de camper gebeurt. En ook als we aankomen op de camping bewijst de Adria haar diensten: we staan binnen no time klaar.

Het valt gelijk op de de Adria Twin veel bergruimte heeft. En dat komt goed uit: tijdens reizen door de Champagnestreek moet je natuurlijk wel wat ruimte hebben voor de vers aangeschafte flessen bubbels.

Slapen in de Adria Twin

Gezien de frisse buitentemperatuur zetten we vlak voor het slapen de verwarming aan. Handig te bedienen vanaf het controlepaneel boven de schuifdeur. Een draai aan de knop en je hebt al snel het juiste symbooltje gevonden en de temperatuur ingesteld. Voordat we gaan slapen, stellen we hem in op vijftien graden. Maar in de nacht haalt het aanslaan van de verwarming ons af en toe uit onze slaap. De volgende nacht blijft de verwarming daarom uit.

Een goede nachtrust zal overigens niet liggen aan het matras. De twee enkele bedden achterin de bus hebben een flink koudschuimmatras. Je stapt er gemakkelijk uit via het trapje.

Wil je meer lezen over de ervaringen van Rosanne en Katinka on tour met de Adria Twin 640 SLX? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 1-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: On tour met de Adria Twin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht