ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Adria Compact Plus DL

Compleet nieuw in het camperaanbod van Adria voor 2020 is de Compact Plus DL. In deze leeftest lees je onze bevindingen van deze halfintegraal tijdens een campertrip langs de kust van Yorkshire en North Humberland in het noordwesten van Engeland.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Adria Compact Plus DL
Adria Compact Plus DL

Bij de eerste aanblik van de Compact Plus DL zou je het misschien niet verwachten. Maar de halfintegraal van de Sloveense camperbouwer is slechts zeven centimeter breder dan een buscamper. Dan begrijp je ook direct waar de naam ‘Compact’ vandaan komt. De breedte van 2,12 meter maakt ‘m net even ruimer dan een buscamper, maar compact genoeg om door druk stadsverkeer en over smalle landweggetjes te sturen.

Langs de Engelse westkust

En dat laatste komt tijdens onze testrit goed uit. Na een nachtelijke veerbootovertocht zijn we vanochtend vroeg aangekomen in Hull van waaruit we in drie dagen een ronde maken langs de westkust van Engeland. Al snel komen we er achter dat ze hier niet alleen links rijden, dat wisten we gelukkig al, maar ook dat ze het met de breedte van de weg niet zo nauw nemen. Of beter gezegd: juist wel.

De landwegen die omzoomd worden door de typerende heggen, hagen en muurtjes zijn ongeveer net zo breed als een gemiddeld fietspad in Nederland. Maar de Compact past keurig tussen de lijntjes en manoeuvreren gaat buitengewoon soepel. Na de eerste onwennige kilometers zijn we al snel vergeten dat we met een bijna zeven meter lange camper onderweg zijn.

Comfortabele stoelen

De kronkelende wegen maken het juist een genot om hier te rijden. De comfortabel ingerichte cabine draagt hier zeker ook aan bij. Met dank aan de met nubuckleer beklede stoelen met verstelbare armleuningen waardoor je vele uren achtereen ‘in het zadel’ kunt blijven zitten.

Voor spullen die je tijdens het rijden graag onder handbereik hebt, zijn er grote opbergvakken in de deur en boven je hoofd. En het dashboardkastje is gekoeld! Klein minpuntje is dat er maar één usb-aansluiting op het dashboard zit. Met een telefoon van zowel de bestuurder als passagier kom je dan al snel een laadpunt tekort. Wel zit er voorin nog een 12-volt-aansluiting die je daarvoor kunt gebruiken. Dankzij het enorme panoramadak boven de cabine is het binnen heerlijk licht. Daar profiteren we ook van als we…

Lees verder over de Compact Plus

Nieuwsgierig hoe dit verhaal verder gaat? In ACSI FreeLife 8-2019 vind je het hele verhaal en kom je er achter wat deze Adria Compact Plus nog meer te bieden heeft.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Adria Compact Plus DL

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht