ACSI FreeLife

Menu

Zo beleven kleine kinderen een camper vakantie

Als je op zoek gaat naar je droomcamper zijn het uiterlijk en de indeling vaak bepalend. Maar hoe beleven kleuters een reis met zo’n huisje op welen? Redacteur Sander zocht het uit en nam zijn vrouw en twee dochters van 3 en 5 mee op camperreis met de splinternieuwe Sun Living V 60 SP TentTop.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Sun Living V 60 SP TentTop_camper_kinderen

Signalement

Merk
Sun Living
Model
V 60 TentTop
Onderstel
6.3, 2,2 l, 140 pk (103 kW), handgeschakelde zesversnellingsbak
Testjaar
2023
Gewicht
Rijklaar gewicht 2.880 kg, maximumgewicht 3.500 kg
Basisprijs
€ 76.100

Als ik samen met mijn kinderen op weg ben naar Averesch Campers in Rijssen om de buscamper op te halen, schrik ik plots op van mijn oudste dochter Fien. “Kijk pap, een camper!” Ik laat de opmerking een paar seconden op me inwerken. “Nou Fien, dat is geen camper maar een caravan. Een caravan heeft twee wielen en zit vast aan een auto en een camper heeft vier wielen en rijdt zelf.” Tien minuten later blijkt dat Fiens zusje Luus het ook heeft begrepen. “Kijk pap, dat is toch een camper, want die zit niet achter een auto!”

‘Gaan we vanavond al in de camper slapen pap?’

Na hun eerste kampeerlesje kunnen de kinderen niet wachten om hun rijdende huis van dichtbij te kunnen zien. “Hoe lang duurt het nog pap? Ik wil nu al in de camper zitten!” Nog geen drie seconden nadat ik instemmend knik dat dit dé camper is, zitten ze al achter het stuur. “PAP!! Kom kijken, hier moet jij rijden en daarachter kun je gewoon slapen”, roept Fien met grote ogen en één hand voor haar mond. “Gaan we vanavond al in de camper slapen pap?” Vier nachtjes later is het eindelijk zover en kan de reis richting het Zuid-Duitse pretpark Europa-Park beginnen.

Wie slaapt er hoog en wie laag?

Het duurt precies één rotonde voordat alle kleurtjes van het tafelblad naar beneden schuiven. “Pap! Wat doe je nu?” Gelukkig heeft mama een oplossing. De deurmat doet tijdens het rijden mooi dienst als onderlegger. Probleem opgelost. Wat een luxe dat de kinderen tijdens het rijden een tafel voor zich hebben. Dat scheelt heel wat herhaalvragen en gezeur. Neemt niet weg dat ze ons goed in de gaten houden. “Wat zijn jullie aan het eten? Is de koffie lekker papa?”

Na een kleine zeven uur rijden komen we rond half acht ’s avonds aan op Camping Europa-Park. Fien: “We vonden het heel leuk in de camper want we konden lekker buiten kijken, maar het duurde wel héél lang.” De Sun Living V 60 SP TentTop heeft twee slaapplaatsen in het hefdak en twee in de camper. Normaal gesproken liggen de zusjes het liefst bij elkaar, maar dat zit er dit keer niet in. Fien wil ‘hoog’ en Luus ‘laag slapen’. Prima hoor.

‘Lekker naar andere mensen kijken’

Na twee dagen Europa-Park reizen we terug naar het noorden en vervolgen we onze pretparkreis bij Movie Park in Bottrop. Als we ’s avonds aan tafel gaan bij camping Lippetal, moet Fien iets bekennen. “Ik slaap toch liever in een huisje, want dan heb je een bank.” Pas als de camper weer is ingeleverd, komen de meiden er achter hoe leuk het was. We zijn vijf minuten onderweg met de ‘gewone auto’ of Luus vraagt zich al af of de camper niet mogen houden. Als ik Fien ’s avonds vraag of ze het fijn vindt om weer in haar eigen bed te slapen, antwoordt ze resoluut: “Nee!” Wat vond je dan zo leuk aan de camper? “Dat je lekker door het raam naar andere mensen kan kijken.”

Klein maar fijn

Dan is Fien mijn vragen blijkbaar beu. “Papa, wat vind jij eigenlijk van de camper? Gaan we de camper kopen?” Even tot drie tellen. “Nou nee, we gaan de camper niet kopen Fien. Papa en mama moeten er eerst goed over nadenken of we voortaan het beste met een tent, caravan of camper naar de camping kunnen gaan. Dat weten we nog niet zo goed. Papa vindt het vooral heel fijn dat je altijd je huisje bij je hebt en het nooit lang duurt voordat alles klaar is om te kunnen kamperen. Vanbuiten is de camper ook heel mooi en stoer met die grijze kleuren en dat hefdak.”

En mama, die is vooral blij dat de kinderen tijdens het rijden aan een tafel kunnen spelen. We hebben één dag regen gehad en dan is zo’n camper al snel te klein. Zeker met spelende kinderen die vaak alle ruimte nodig hebben. Het past allemaal net. De doorgang in het midden tussen de keuken en de badkamer is bijvoorbeeld wel heel krap. Gelukkig kun je de leefruimte uitbreiden met een optionele Thule-luifel (€ 1.400), zodat de kinderen altijd buiten kunnen spelen.”

Conclusie Sun Living V 60 SP TentTop

Conclusie_testredacteur Sander CoxTestredacteur Sander Cox: “De Sun Living V 60 SP TentTop is een opvallende, stoere buscamper met een prettige indeling. Het verhoogde tweepersoonsbed is dwarsgeplaatst waardoor je genoeg ruimte overhoudt voor de toiletruimte en de keuken. Desondanks is de rest van de camper aan de krappe kant. Dat merk je in de praktijk vooral aan de smalle doorgang tussen de keuken en de toiletruimte. Voor vier personen is deze Sun Living in principe te klein, zeker als je niet buiten kunt leven. Voor koppels is deze compacte jongen dankzij de efficiënte indeling en het hefdak een ideale toercamper.”

Praat mee

Praat mee: Zo beleven kleine kinderen een camper vakantie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht