ACSI FreeLife

Menu

Buscamperbattle: Vantourer 600 vs Hymer Yosemite

De Hymercar Yosemite behoort tot het hogere segment van de middenklasse van buscampers. Hoe verhoudt hij zich tot de circa tien mille goedkopere Vantourer 600 van Eurocaravaning? We zetten de twee naast elkaar.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
buscamper_duotest

Buscampers zijn booming business. Elk jaar trekken ze meer liefhebbers. Dankzij hun compacte afmetingen, in het bijzonder hun smallere carrosserieën, zijn ze makkelijk bestuurbaar en daardoor mede geschikt voor dagelijks gebruik. Ze worden dan ook vaak als tweede auto gebruikt. Je kan er snel mee op pad, wat ze bijzonder geschikt maakt voor reislustigen.

De keuze is reuze

Er zijn talrijke keuzemogelijkheden als je een buscamper wil. Het aanbod varieert van instapmodellen vanaf circa € 45.000 tot het premiumsegment met prijzen boven de € 100.000. De vanaf € 62.790 verkrijgbare en 5,99 meter lange Hymer Yosemite op basis van een Fiat Ducato met een 115 pk-motor bevindt zich in het hogere segment van de middenklasse. Hij heeft achterin in de lengterichting geplaatste eenpersoonsbedden en een in de lengterichting geplaatste toiletruimte. Ook de keuken is in de lengterichting geplaatst en de Yosemite heeft een halve zitgroep en een hefdak met een geïntegreerd tweepersoonsbed.

De verschillen tussen de buscampers

De Vantourer 600 van Eurocaravaning is een stuk goedkoper. Hij heeft een basisprijs van € 52.769 en is gebaseerd op een Peugot Boxer met een turbodiesel van 110 pk. Vanaf € 55.909 is hij ook verkrijgbaar op basis van een Fiat Ducato met een 115-pk motor. Deze eveneens bijna zes meter lange buscamper heeft afgezien van het dwarsgeplaatste bed achterin vrijwel dezelfde indeling als de Yosemite. Het verschil bezorgt de Vantourer een grotere keuken waarachter de koelkast en een ruime kledingkast zijn geplaatst. De tegenoverstaande toiletruimte valt eveneens groter uit dan die van de Yosemite en dit geldt ook voor de halve zitgroep.

Pluspunten Yosemite vs Vantourer

De buscamper van Hymer wordt in Duitsland gebouwd, de Vantourer in de Knaus-Tabbert-fabriek in Nagyoroszi nabij Boedapest. De handelsonderneming Eurocaravaning, een dochter van Intercaravaning, laat de Vantourer daar bouwen en door zo’n vijftig dealers in heel Europa op de markt brengen. Pluspunten van de Vantourer zijn dat er veel eigen innovaties zijn gebruikt in de opbouw en dat de buscamper goed is geïsoleerd. Voor de Hymer Yosemite geldt ook dat de fabrikant een groot aandeel eigen werk heeft in de opbouw. Daarnaast zijn de standaard aluminium kozijnen een pluspunt. Benieuwd naar de overige pluspunten en verschillen tussen de buscampers? Je leest het in ACSI FreeLife 6-2018.

bestel magazine