ACSI FreeLife

Menu

Adria Sonic Plus door de test

Hoe doet de nieuwe integraalcamper van Adria het? “Een aantrekkelijke, degelijke en zeer goed uitgeruste camper”, luidt het oordeel na een uitgebreide proftest van de ACSI FreeLife experts.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Adria Sonic Plus I 700 SL

Signalement

Merk
Adria
Model
Sonic Plus
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016

De Sloveense fabrikant Adria is één van de succesvolste in Europa. Onze experts nemen de Adria Sonic Plus I 700 SL onder de loep. Een 7,40 meter lange integraal met een Fiat Ducato als basisvoertuig, eenpersoonsbedden, garage, ruime toiletruimte, hoekkeuken en hefbed boven de zitgroep.

Sportieve looks

De Sonic valt gelijk op door haar sportieve looks en de uitvoering in een zilvergrijze kleur (standaardversie is wit). Voor de wanden van het dak en de bodem wordt polyester-sandwich gebruikt. In plaats van een houten frame kiest Adria voor geperst PU-schuim, dat ongevoelig is voor vocht.

Hout is gebruikt voor de degelijke bevestiging van meubels. Het enige wat niet in dat solide plaatje past, zijn de deels rommelig bevestigde wielkasten van kunststof en de in het midden zwakke achterbumper.

Ruimte

De meubels zijn degelijk gebouwd. Wel hebben de experts een puntje van kritiek op het feit dat sommige triplex platen niet afgeplakt zijn. Pluspunten zijn er dan wel weer voor de optionele lederen bekleding, het fraaie dashboard en de kwalitatief goede bedden.

Na een kijkje in de keuken zijn onze deskundigen ook meer dan tevreden. Veel ruimte, luxe en belichting dragen daaraan bij. Ook de toiletruimte is ruim en krijgt pluspunten voor haar handige inrichting, zoals bijvoorbeeld de handdoekenstang en het afgeschermde 230 volt-stopcontact.
Rijgedrag

De voorstoelen zijn goed van vorm maar wat aan de harde kant. Wel positief zijn de ongewoon grote verstelmogelijkheden van de stoelen, zodat ze geschikt zijn voor elk lichaamstype. Het zicht vanuit de chauffeursstoel links naar voren wordt belemmerd door de linker buitenspiegel.

Naar rechts en rechtsachter is het zicht dankzij het grote raam aan passagierszijde en de heel smalle A-stijl wel goed. De Sonic Plus wordt standaard geleverd met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen: airbags, ABS, ASR en optioneel EBD en ESP.

Conclusie

De Adria Sonic Plus I 700 SL is een aantrekkelijke, degelijke en zeer goed uitgeruste integraalcamper met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Hier en daar zijn wat slordigheden te zien, maar daar kan Adria zonder al te veel moeite iets aan doen. Als je de camper bestelt als 4,25 tonner blijft er nog genoeg laadruimte over.

Zonder extra’s kost de Adria Sonic Plus I 700 SL € 86.128. De testcamper komt met alle extra’s aan boord uit op het bedrag van € 97.244. Dat is niet niks, maar je krijgt er wel heel veel camper voor terug.

De uitgebreide proftest is natuurlijk te lezen in ons vernieuwde magazine ACSI FreeLife 2-2016. Vanaf 18 februari in de winkels, nu hier al online te bestellen!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Adria Sonic Plus door de test

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht