ACSI FreeLife

Menu

Camperhoezen getest

In de wintermaanden kun je je camper ingepakt in een hoes stallen. We hebben twee modellen uitgeprobeerd en leggen uit waar je bij het aanbrengen op moet letten. Alles wat lang niet wordt gebruikt, raakt langzaam aan onder het stof. Staat je camper in de wintermaanden gewoon buiten, dan is de impact nog groter. Dit kun je tegengaan met een camperhoes.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Camperhoezen getest

Er zijn speciale camperhoezen verkrijgbaar van vlies, een niet-geweven stof (in het Engels: Nonwoven). Met prijzen vanaf € 128,55 zijn deze ‘pyjama’s’ weliswaar niet goedkoop, maar ze zijn wel van materiaal dat waterafstotend is en ademt. Dat betekent dat het de nodige tijd duurt voor regen en sneeuw in en door het doek kunnen dringen.

Soorten camperhoezen

Voor de test hebben we twee camperhoezen besteld; een van Brunner en een van Hindermann. Beide modellen zijn niet verkrijgbaar in Nederland, maar de resultaten van deze test helpen je ongetwijfeld in je zoektocht naar de juiste camperhoes. Een eerste verschil viel al op bij het doorbladeren van de catalogus. Terwijl Brunner een standaardhoes voor campers aanbiedt, heeft Hindermann camperhoezen voor alkoofcampers, halfintegralen en integraalcampers.

Op het eerste gezicht verschillen ze niet veel. De lichtgrijze kleur en de textuur zijn vrijwel hetzelfde. Verder worden de hoezen van beide firma’s ook in een opbergzak geleverd. Pas als je ze over de camper trekt, merk je de verschillen op. De spanbanden van de hoezen van Hindermann bevestig je met musketonhaken, die van Brunner hebben plastic sluitingen. Het aanbrengen is voor de hoezen van beide firma’s weer hetzelfde. Je hebt een trap nodig en een helper. Alleen al om deze reden gebruik je de hoes alleen als je de camper voor langere tijd stalt.

Let op uitsteeksels

Het makkelijkste is om de hoes vanaf het dak over de camper te trekken. Vanaf het dak laat je de hoes aan alle kanten een stuk naar beneden hangen. Je klimt vervolgens van het dak af en trekt de hoes vanaf de grond recht. Let goed op uitsteeksels op het dak omdat de hoes daar makkelijk achter blijft steken. Hierna kun je de hoes goed vastzetten. Je gooit de spanbanden onder de camper door. Vervolgens vis je ze met een haak of stok eronderuit en ze op de juiste plaats aan de andere kant te bevestigen. Extra spanbanden aan de voor- en achterkant zorgen ervoor dat de hoes nauw om de camper heen sluit.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

Minpunt

Bij de hoezen van beide firma’s viel ons hetzelfde minpunt op. Als je de spanbanden hebt aangetrokken, blijft er vaak een lang stuk over. Als het hard waait, slaan deze uiteinden tegen de camperwand. Een lus, zoals je die bijvoorbeeld aan de banden van rugzakken hebt, zou uitkomst bieden. Als de hoes strak om de camper zit, dan heeft de wind er minder vat op. Bovendien verzamelt zich dan geen water op de hoes dat deze kan doorweken.

Openingen voor reparatie en onderhoud

Ook wanneer de hoes de camper hermetisch van omgevingsinvloeden afsluit, kun je de camper toch nog betreden voor reparatie en/of onderhoud. De hoezen van Brunner en Hindermann hebben ritssluitingen die toegang tot de entree en de bergruimte mogelijk maken. De hoes van Hindermann heeft zelfs aan beide zijkanten openingen zodat serviceluiken en de entree vanaf beide zijden toegankelijk zijn. Om erbij te kunnen, rol je de zijkant op en zet deze met klittenband vast.

Drie ritssluitingen

De hoes van Brunner heeft drie ritssluitingen aan de zijkant waardoor je de flap desgewenst ook voor de helft kunt oprollen. De opening is verder aan de bovenkant echter niet groot zodat je de toegangsdeur niet makkelijk kunt openen. Je geliefde vakantievoertuig zal met een camperhoes de winterstalling zonder problemen doorstaan. De start van het nieuwe seizoen is dan in twee opzichten een genoegen. Je camper staat er na het afnemen van de hoes niet alleen schoon en rijklaar bij, je kunt de vakantie ook zonder onaangename verrassingen beginnen.

Caravanhoezen

Zoek jij juist naar een hoes voor je caravan? Lees dan onze twee artikelen over caravanhoezen.

Bron: MPS, Tekst: Benjamin Köbler-Linsner

Praat mee

Praat mee: Camperhoezen getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht