ACSI FreeLife

Menu

Dit is is de beste band voor campers

De Vredestein Comtrac 2 is als beste getest in een groepstest van zomerbanden voor campers. De test werd uitgevoerd door Promobil, de grootste website voor caravans en campers in Duitsland, waar ACSI FreeLife nauw mee samenwerkt.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Vredestein_band_campers

De Comtrac 2 veroverde de eerste plaats bij noodstops onder natte omstandigheden, waarbij het testvoertuig vanaf 80 kilometer per uur 36,7 meter nodig had om tot stilstand te komen – een meter minder dan de nummer twee en bijna een voertuiglengte korter dan de slechtst presterende band.

Bescherming tegen aquaplanning

De Comtrac 2 scoorde ook het hoogst op het gebied van acceleratie en rijgedrag onder natte testomstandigheden. De testers waren onder de indruk van zijn ‘uitstekende veiligheid in bochten en goede bescherming tegen aquaplaning’.

Vredestein Contrac 2 wordt veel gebruikt op campers

Op een droge ondergrond behaalde de Vredestein-band de eerste plaats bij het remmen van 100 kilometer per uur tot stilstand. De Vredestein Comtrac 2 is een zomerband die oorspronkelijk is ontwikkeld voor gebruik op bedrijfsvoertuigen en die veel wordt gebruikt op campers.

Uitgebreide bandentest

Wie benieuwd is wat voor merken en exacte banden het beste uit de bus komen, mag de uitgebreide bandentest (waarop dit nieuws is gebaseerd) in ACSI FreeLife 5-2023 die in juni uitkomt niet missen. Vergeet daarnaast niet dit artikel te lezen waarin we ingaan op de vraag hoe jij je banden fit kunt houden.

Praat mee

 1. D

  Gebruik van een band met de voorgeschreven belasting index (of hoger) is essentieel. De gewenste (Max) druk in de band staat op de band zelf vermeld. Dit kan/mag anders zijn dan voorschrift op de sticker. Immers op de sticker staat geen verder band info. maar wellicht de geplaatste band af fabriek

  Reageer
  1
  0
  1. BV
   Bouke van der Velde

   In dit geval was het niet de “af-fabriek” gemonteerde band maar ik snap dan niet wat de info op de auto over de voorgeschreven bandenspanning dan wil zeggen. De fabrikant schrijft 5,5 en 5 bar voor. In het APK handboek van het RDW wordt ook gesteld dat de banden op de druk volgens de autofabrikant moeten staan om goed te keuren. Dan kun je ze toch niet op een lagere druk zetten?

   Reageer
   0
   0
 2. BV
  Bouke van der Velde

  Ik heb het artikel nog niet gelezen maar ik zet vraagtekens bij deze conclusie want ik vraag me af of er ook gekeken is naar de maximale druk voor deze band.
  Ikzelf had deze banden ook op de camper en waren bij aflevering erop gezet. Na 2 jaar kwam mijn garage waar de camper in onderhoud is (dus niet de verkopende dealer die te ver weg is) erachter dat de maximale druk voor deze band 4,5 bar is, er staat 450 kPa op de band als maximum druk. Voor mijn camper op basis van Fiat wordt een bandendruk van 5 (voor) en 5,5 (achter) bar voorgeschreven, dit staat op de sticker op de deurstijl. De conclusie van mijn garage en dus ook van mij is dat ik de banden dus niet veilig op de voorgeschreven druk kan zetten. Nagevraagd bij de producent Vredestein (nu Apollotyres) en die geven in een mail aan dat hun banden niet geschikt zijn voor die hoge druk en geven het advies om “echte camperbanden” aan te schaffen die speciaal ontwikkeld zijn om een druk van 5,5 bar aan te kunnen. Nu weet ik niet wat de voorgeschreven bandendruk van andere merken als Mercedes, Ford, Renault, enz. is maar mijn conclusie is dat het niet de beste banden voor mijn camper op basis van een Fiat onderstel zijn.

  Reageer
  7
  2

Praat mee: Dit is is de beste band voor campers

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht