ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Weinsberg Cara Compact Pepper 600 MEG

Weinsberg heeft de toch al rijkelijk uitgeruste Cara Compact 600 MEG met het speciale actiemodel Pepper flink ‘aangekleed’. De proftest in ACSI FreeLife 1-2019 laat zien waarom kampeerders de Pepper zo aantrekkelijk vinden. Hier lees je een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Weinsberg
Model
Cara Compact Pepper 600 MEG
Onderstel
Peugot Boxer met origineel verlaagd chassis, wielophanging met McPherson veerpoten, achter starre as met enkelvoudige bladveren, voorwielaandrijving
Banden
225/75 R 16 CP
Testjaar
2019
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3.500 kg
Basisprijs
€ 64.969

Weinsberg prijst de Pepper aan als het meest succesvolle model in Europa. Met bijna 2.100 verkochte exemplaren lag het voor de hand de Pepper ook voor modeljaar 2019 in de showroom te zetten. De succesformule: een degelijke camper met standaard een omvangrijke uitrusting voor een speciale prijs.

Extra gepeperd

Het prijsvoordeel van de Pepper ten opzichte van de standaarduitvoering blijft voor het bouwjaar 2019 niet alleen bestaan, maar wordt zelfs nog groter. De 6,74 meter lange en 2,20 meter brede Cara Compact 600 MEG Pepper heeft een prijskaartje van € 64.969, wat slechts € 2.214 meer is dan de standaarduitvoering van de Cara Compact. Gelet op de overweldigende uitrusting die de Beierse fabrikant uit Jandelsbrunn erin heeft gestopt, is dit echt een koopje.

Peugot Boxer

In plaats van de Fiat Ducato met 130 pk koost het management van Weinsberg als basisvoertuig de vrijwel identieke Peugot Boxer met een verlaagd chassis en een turbodiesel met 160 pk. Hij is standaard voorzien van airbags voor de bestuurder en de bijrijder, ABS, ESP met hellingrem (Hill Holder), elektrisch bedienbare ramen, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, cruise control, een bandenspanningscontrolesysteem, 16 inch lichtmetalen wielen, evenals een digitale radio (DAB), achteruitrijcamera en navigatie.

Opvallende details

Binnenin valt onder meer een 21,5 inch led-tv met een compleet antennesysteem en wandbevestiging op, evenals de verduistering van Remis in de stuurcabine. De opbouw heeft verder een nieuwe toegangsdeur met dubbele vergrendeling en een hordeur, een luifel en een tweede luik naar de garage aan de kant van de bestuurder. Op de omvangrijke uitrusting van de Pepper valt dus niets af te dingen. Maar of de afwerking van deze halfintegraal ook deugt, moet de test uitwijzen.

De wanden van de opbouw hebben de conventionele aluminium sandwichplaten (32 millimeter) versterkt met een houten geraamte. De isolatie is van EPS-schuim (styropor). Het dak is van hagelwerende vezelversterkte kunststof sandwichplaat, de bodem is van waterdicht verlijmde en geperste multiplex. Deze constructie is goedkoper dan geheel vezelversterkte kunststof sandwichplaat, een voordeel waar de klant van profiteert. Ook laten opbouwramen zien dat de Weinsberg bij de Cara Compact Pepper op de kleintjes let. Door zijn relatief smalle en elegante uiterlijk met het aerodynamisch vormgegeven vlakke dakluik ziet hij er eigentijds uit. De dynamische en modern uitziende striping geeft de Pepper aan de buitenkant een nog beter aanzien.

Benieuwd hoe het binnenin zit? En wat de profs er van vinden? Bestel dan ACSI FreeLife 1-2019 en lees er alles over.

bestel magazine