ACSI FreeLife

Menu

Volkswagen California: een nieuwe generatie?

De Volkswagen California gaat al verschillende generaties mee. Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen de California T4, T5 en T6? ACSI FreeLife nam de drie Volkswagen buscampers mee en nam de proef op de som.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
California

De gemoederen lopen hoog op in de discussie rond de nieuwe Volkswagen T6. In 2015 werd de zesde generatie van de Volkswagen Transporter gelanceerd, maar veel mensen vroegen zich af hoe vernieuwend deze buscamper nou eigenlijk is. Een andere achterklep, de motorkap net anders en een nieuwe cockpit. Maar verder? Spottend noemden veel buscamperfans de nieuwe Volkswagen bus de T5.2. Hebben ze gelijk?

Flink het gas erop

Het testteam van ACSI FreeLife heeft voor de test een California T5 ter beschikking gekregen van een autodealer. De T4 is van de auteur en de T6 is een testvoertuig van Volkswagen, in de nieuwe Coast uitvoering.

Qua rijgedrag scoren de modellen meer dan voldoende. Zeker het nieuwste model tikt gemakkelijk de 200 kilometer per uur aan. Je kunt je natuurlijk afvragen of het überhaupt nodig is om zo hard te rijden tijdens je vakantie, maar het is fijn om te weten dat de buscampers hard kunnen rijden, zeker gezien het feit dat ze nogal zwaar zijn.

Interieur

Als we naar binnen stappen bij de California T6 zien we niet gelijk een verschil met haar twee voorgangers. Toch zijn er enkele kleine wijzigingen in het interieur bijgekomen. Aan de indeling is verder niets veranderd.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met de Volkswagen California T4, T5 en T6? Lees dan de uitgebreide test en de uiteindelijke conclusie in ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. Hier nemen we alle modellen uitgebreid onder de loep en bespreken we de voor- en nadelen. En krijg je natuurlijk het antwoord op de vraag: hoe vernieuwend is de Volkswagen California T6 nou eigenlijk echt?

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Volkswagen California: een nieuwe generatie?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht