ACSI FreeLife

Menu

Nissan presenteert stoere versie e-camper

Met je camper aan de laadpaal, zie je dat wel zitten? Dan is er interessant nieuws. Nissan heeft namelijk een e-camper ontwikkeld, die speciaal bedoeld is voor avontuurlijke winterkampeerders.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
e NV200WinterCamperconcept 03 1536x1021 1

De Winter Camper is gebouwd op een Nissan e-NV 200 onderstel en is voorzien van een 220 volt-systeem dat aan stroom komt dankzij de zonnepanelen op het dak. Met dit systeem kan bijvoorbeeld de koelkast draaien zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Je moet nog wel even geduld hebben voordat je eventueel zelf op pad kunt met deze elektrische kampeerauto van Nissan. Vooralsnog is de e-NV 200 Winter Camper er alleen als showmodel en is het nog de vraag of dit specifieke model daadwerkelijk op de markt komt.

Avontuurlijk en stoer

Het avontuurlijke karakter van de e-camper zie je onder andere terug in het hefdak, de bestickering, de offroadbanden, de voorlichtspots en de spatlappen. De Winter Camper van Nissan heeft een 109 pk elektromotor en een 40 kWh accupakket.

Nissan e-NV200 Winter Camper elektrische camperDe Nissan e-NV 200 Winter Camper

E-camper getest

Maar hoe doet zo’n elektrische camper het in de praktijk? Ruim twee jaar geleden mocht de redactie van ACSI FreeLife de eerste e-camper van Nederland testen. Benieuwd naar de actieradius en de plus- en minpunten van deze elektrische camper die gebouwd is op hetzelfde onderstel als de Winter Camper? Lees dan het uitgebreide testartikel.

Huur een e-camper

Wil je vervolgens dolgraag zelf eens een keer ‘stroom geven’ in plaats van gas geven? Deze e-camper kan je via Camptoo gewoon huren voor minimaal twee nachten.

E-camper_foto Timo de BoerDe eerste e-camper van Nederland, net als de Winter Camper
gebouwd op een Nissan e-NV 200 onderstel.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

E-Fixxter, Nederlandse e-camper

Nissan is niet de enige fabrikant die experimenteert met elektrisch aangedreven campers. Het Nederlandse camperombouwbedrijf Camperfixx verkoopt sinds kort de e-Fixxter. Deze elektrisch aangedreven, compacte camper kan ook dienst doen als dagelijkse auto.

elektrische-camper-e-fixxterDe e-Fixxter

De e-Fixxter is er als vier- en als vijfpersoonscamper met de Toyota Proace en de nagenoeg identieke Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro in de langste versie als basis. In de vloer van de auto is een accu van 75 kW ingebouwd, waarmee de actieradius volgens de WLTP-norm 330 kilometer bedraagt. In de praktijk is het bereik doorgaans iets lager.

Plug-in hybride camper

Toch durven de grote camperfabrikanten het vooralsnog niet aan om volledig de elektrische tour op te gaan. Wel wordt er volop geëxperimenteerd. Zo presenteerde Dethleffs tijdens de Caravan Salon 2019 de Globevan e.Hybrid.

Dethleffs GlobevanDe Dethleffs Globevan e.Hybrid

In deze hybride camper is een 1,0 liter benzinemotor ingebouwd waardoor hij niet volledig afhankelijk is van elektriciteit. Deze motor zorgt er voor dat de batterijen al rijdend worden bijgeladen. Volgens Dethleffs zou je met deze plug-in hybride camper 500 kilometer kunnen rijden.

Praat mee

Praat mee: Nissan presenteert stoere versie e-camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht