ACSI FreeLife

Menu

Loungen in Bürstners buscamper Copa

Hartstikke leuk zo’n kleine camper, maar hoe vul je zo’n busje praktisch in zonder dat dit ten koste gaat van het comfort? Bürstner heeft hier wat creatiefs op bedacht met de nieuwe Copa C 500. Deze compacte jongen van 497 centimeter lang en 199 centimeter breed is in de Holiday-uitvoering voorzien van een heuse loungebank.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bürstner Copa C500_2024

Ga je slapen of trek je verder? Dan bouw je deze loungebank eenvoudig om tot slaap- of zitbank. Met nieuwe Copa bouwt Bürstner verder op de overstap naar het nieuwe Ford Tourneo Custom V710-chassis. Het enige wat je nog mist, is een standaard aan de achterkant van de cabinestoelen om bijvoorbeeld je tablet neer te zetten. Dat zou het loungegevoel helemaal compleet maken.

Extra goed geventileerd slaapdak

Een derde en vierde slaapplek in deze Copa – die Bürstner onderverdeelt in de categorie urban campers – vind je boven in het slaapdak. Dit bovenbed is extra goed geventileerd dankzij het tentdoek dat je in twee standen kunt gebruiken. Naast de horstand om ongedierte buiten te houden, kun je de deze slaaptent op het dak van de Copa aan de voorkant ook helemaal openritsen.

Bürstner Copa C500_loungebank_2024Op de bank liggen in een camper van nog geen 5 meter. Het kan in de nieuwe Bürstner Copa C 500.

Lineo C 590: Slaapdak met raam

Een andere nieuwkomer met een creatieve ruimte-invulling – maar dan binnen de categorie campervans – is de Lineo C 590 op basis van de Ford Transit. Deze 598 centimeter lange en 206 centimeter brede camper heeft nu ook een slaapdak met daarin een raam dat een dubbel doel dient. In de slaapstand geeft dit extra ventilatie en tijdens het rijden valt er extra licht binnen in je camper.

De andere slaapplaats is een dwarsbed aan de achterkant. Om voor extra slaaplengte te zorgen, zijn aan beide zijkanten van de camper speciale verbredingen gemaakt. Daarmee win je kostbare centimeters en kan nagenoeg iedere camperaar zich volledig strekken in een bed van net iets meer dan 2 meter.

Bürstner Lineo C 590_loungebank_2024De nieuwe Bürstner Lineo C 590.

Extra handige ramen aan de achterkant

Door deze verbredingen vind je aan de zijkanten geen ramen. Voor frisse lucht tijdens het slapen zorgen de twee ramen in de achterdeur. Handig genoeg kun je deze ramen ook gewoon openen als hier een fietsendrager is gemonteerd.

Prijzen

Ongetwijfeld heb jij je tijdens het lezen van dit artikel afgevraagd ‘Wat kosten ze nu?’ De Bürstner Copa C 500 die je ook prima als bedrijfsauto zou kunnen gebruiken, is verkrijgbaar vanaf € 62.470. Voor de Bürstner Lineo C 590 moet je nog wat meer euro’s neerleggen, deze staat in de showroom vanaf € 75.060.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

De Bürstner Days

Wil je de nieuwe Copa en Lineo zelf ook wel eens van dichtbij bekijken? Tijdens de Bürstner Days van 22 tot en met 29 maart 2024 worden de nieuwe camper- en caravanmodellen van deze Duitse fabrikant gepresenteerd voor publiek. Met een beetje geluk kun je tijdens deze dagen ook nog profiteren van interessante dealers. Kijk op de website van Bürstner voor de deelnemende dealers én de beste deals.

De grootste blikvanger van Bürstner

De Lyseo Gallery TD is uiteraard ook van de partij tijdens de Bürstner Days. Deze innovatieve camper met een opklapbare alkoof werd in 2023 door de ANWB nog uitgroepen tot Camper van het Jaar.

Campers 2023_Bürstner Lyseo Gallery TD 689 GDe Lyseo Gallery van Bürstner is een innovatieve camper met opblaasbaar dak die in 2021 werd gepresenteerd.

Praat mee

Praat mee: Loungen in Bürstners buscamper Copa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht