ACSI FreeLife

Menu

Dit zijn de nieuwe halfintegraal campers van 2024

Voor wie in de (digitale) showroom op zoek gaat naar een camper moet zeker even op de hoogte zijn van de nieuwe modellen. ACSI FreeLife zet de twee belangrijkste primeurs van de halfintegraal campers voor modeljaar 2024 op een rij.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Campers nieuw 2024_Chausson X650

1. Weinsberg CaraSuite en CaraLoft worden compacter

Weinsberg voegt liefst zes indelingen toe aan de reeks halfintegralen op basis van de Ford Transit. Opmerkelijk genoeg zijn drie daarvan korter dan zes meter. Begin 2023 introduceerde Knaus-dochter Weinsberg de CaraSuite en de CaraLoft opnieuw, maar dan op basis van de Ford Transit. Nu is er een aanzienlijke uitbreiding van de serie. De CaraLoft, een klassieke halfintegraal zonder hefbed, krijgt nu twee indelingen van net geen zes meter. De CaraLoft 550 MG heeft een dwarsbed achterin met een grote garage eronder.

Campers nieuw 2024_Weinsberg Cara Loft 550 MFDe Weinsberg CaraLoft 550 MF op basis van een Ford Transit

Flexibele douche

Bij de even lange 550 MF is er een Frans bed in de lengte achterin geplaatst, met een toiletruimte ernaast. Door de open indeling lijkt dit model erg ruim vanbinnen, ondanks de compacte buitenmaten. Daarnaast voegt Weinsberg twee indelingen toe met twee eenpersoonsbedden in de lengte achterin, de 6,5 meter lange 600 MEG en de zeven meter lange 650 MEG. De 600 MEG heeft een flexibele oplossing om te douchen door het opklappen van een deel van het bed aan de bestuurderskant.

Gespiegeld van elkaar

Kenmerkend voor de CaraSuite is het hefbed boven de zitgroep. Aan de buitenzijde zijn deze modellen te herkennen aan het iets verhoogde dak aan de voorzijde. Ook hier is de net geen zes meter lange 550 MG aan de reeks toegevoegd. Dankzij het hefbed zijn er vier slaapplaatsen, maar gezien het geringe laadvermogen kun je er met vier personen niet mee reizen in de 3,5 tons-versie. Ook de zeven meter lange 650 MF is nieuw voor de CaraSuite-reeks. Hier zien we een Frans bed achterin met de toiletruimte ernaast, maar dan gespiegeld ten opzichte van de CaraLoft.

Campers nieuw 2024_Weinsberg CaraSuite 550 MGWeinsberg CaraSuite 550 MG op basis van een Ford Transit

Basisvoertuig en prijs

De Weinsberg CaraSuite en Weinsberg CaraLoft zijn gebaseerd op de Ford Transit met 130pk-turbodiesel. De prijzen van de CaraSuite op Ford-basis beginnen bij € 75.844, van de CaraLoft op Ford-basis bij € 84.794.

2. Combi halfintegraal en buscamper krijgt compactere versie

Een buscamper of toch een halfintegraal? Als je voor deze keuze staat, is de Chausson X550 – ook wel bekend als de combo – misschien het antwoord. De compacte, opvallende camper krijgt er in modeljaar 2024 een grotere broer bij: de X650.

Campers nieuw 2024_Chausson X650Chausson X650

Met de 5,99 meter lange en 2,10 meter brede X550 was Chausson twee jaar geleden een trendsetter. Hoe goed het ‘combo-concept’ van buscamper en halfintegraal ook werd ontvangen, het gebrek aan opbergruimte was de aanleiding een ruimere versie te ontwikkelen. De X650 is 37 centimeter langer en telt in tegenstelling tot zijn voorganger wel een garage aan de achterkant en heeft daarnaast een in hoogte verstelbare kast aan boord. Qua zitgroep is de Chausson onveranderd. Net als in de X550 heb je in deze nieuwe camper een face-to-face zitgroep die je kunt ombouwen naar twee individuele stoelen met driepuntsgordel. De prijs van de Chausson X650 is op het moment van publicatie van dit artikel nog niet bekend.

Meer campernieuws van modeljaar 2024

Deze twee halfintegraal campers zijn niet de enige nieuwkomers. Zo heeft Bürstner een studiemodel ontwikkeld met een uitbouw in de breedte, de Bürstner Lounge. Daarnaast zijn er bij de buscampers volop nieuwtjes.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

Praat mee

Praat mee: Dit zijn de nieuwe halfintegraal campers van 2024

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht