ACSI FreeLife

Menu

Buscampers tot 6 meter

Compacte buscampers tot zes meter zijn populair bij het Nederlandse kampeerpubliek. Welke past het best bij jou? ACSI FreeLife brengt het actuele marktoverzicht.

Auteur
Timo de Boer
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Buscamper

Flexibele kampeerders verlaten de showroom doorgaans met een compacte buscamper. Zo’n uitgebouwd busje is uitermate geschikt om buiten de grote toeristenstroom in rond te reizen.

Toilet

Ook voor citytrips leent een buscamper zich goed, met dank aan de compacte afmetingen. Ze zijn uiterst wendbaar, wat in steden met een wirwar van straatjes een zegen is. Het leefcomfort is in de meeste gevallen absoluut acceptabel. Vaak is er een wc aan boord, wat voor veel kampeerders belangrijk is omdat ze dan niet afhankelijk zijn van openbare toiletten.

Tijdens trektochten buiten de gebaande paden is het bovendien wenselijk om een volwaardige keuken inclusief koelkast aan boord te hebben. En natuurlijk een comfortabele zitgroep om aan te eten. Die zitgroep wordt in de meeste buscampers gevormd met een zitbank en de twee gedraaide voorstoelen.

Uitstekend slaapcomfort

Qua slaapcomfort doet een buscamper niet onder voor grotere campers of caravans. Bij de meeste modellen staan de eenpersoonsbedden in de lengte, maar een tweepersoonsbed in de breedte kom je ook vaak tegen.

Dikke matrassen en goede lattenbodems garanderen een verkwikkende nachtrust. Als de bedden omhoog kunnen worden geklapt, wat meestal het geval is, ontstaat achterin een grote berging voor bijvoorbeeld fietsen of de weekendboodschappen. Want dat is nog iets moois aan buscampers. Je kunt ze ook gewoon in het dagelijks leven gebruiken.

Hymer

De Hymercar-lijn van Hymer bestaat uit meerdere types, waaronder modellen van minder dan 6 meter. In de Hymercar Free-lijn zijn dat de 5,41 meter korte 540 met een overdwars bed achterin en de 5,99 meter lange 600 en 602 met respectievelijk een overdwars bed en bedden in de lengte.

De ultracompacte Hymercar Sydney (4,96 meter) heeft geen wc aan boord, de varianten Hymercar Grand Canyon, Yosemite en Ayers Rock wel. Bovendien kun je bij dit model kiezen tussen bedden in de breedte en in de lengte.

De Hymercar Grand Canyon S is 5,93 meter en heeft de Mercedes-Benz Sprinter als basisvoertuig. Deze buscamper is uitgerust met een opklapbaar overdwars bed achterin, toiletruimte en keuken in de lengte, een halve dinette en een hefdak met bed. De basisprijs van de Hymercar-modellen begint bij € 54.690.

Lees het complete overzicht

Benieuwd naar de buscampers van Weinsberg, Knaus, Westfalia, Adria/Sun Living, Karmann-Mobil, Bürstner, Hobby, Challenger, Chausson, Dreamer, La Strada, Malibu, Pössl, Clever, Roadcar, Globecar, Pilote, Vantourer en Roller Team? Het complete overzicht lees je in ACSI FreeLife 1-2019.

bestel magazine

Praat mee

 1. WZ
  Willem Zwaan

  Beste redactie, ik zou graag het overzicht van compacte buscampers tot zes meter van januari 2019 ontvangen. Kan u mij laten weten hoe ik daar aan kom?

  Met vriendelijke groet, Willem Zwaan

  Reageer
  0
  0
 2. JB

  Waar wij ons aan het oriënteren zijn is een buscamper met hebbeding met daar onder twee banken tegenover elkaar en aan de voorkant geen zitje.
  Weet dat er camperbussen bestaan voor fietsen achter in maar dat is niet onze intentie.
  Bestaan deze en welke zijn dat????
  M vr gr

  Reageer
  0
  2
 3. HS
  Harrie Snijders

  Ik mis de Bravia Swan, zeer rijk uitgerust, en degelijk.

  Reageer
  1
  0
  1. PR
   Peter Roos

   Wat is dan de reden van verkoop?

   Reageer
   0
   0
 4. WT
  Wim Tavernier.

  Gebruik nu al twee jaar mijn Adria Twin van zes meter als personenauto en als camper. Is in België interessant qua taksen en je hebt maar 1 auto voor dubbel gebruik. Ook handig is dat je steeds kan blijven logeren.

  Reageer
  7
  1

Praat mee: Buscampers tot 6 meter

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht