ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Renault Clio TCe 100 (+ video)

Middenklasse caravans zijn in Nederland het meest populair. Maar sommige kampeerders geven de voorkeur aan een eenvoudiger en kleiner onderkomen. Dat is niet alleen goedkoper, maar heeft als bijkomend voordeel dat er meer keuze is aan trekauto’s. We kozen de recent vernieuwde Renault Clio als trekauto voor de Kip Shelter. Een volstrekt probleemloze combinatie.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Renault Clio TCe 100

Renault is mede-uitvinder van de compacte hatchback. Bijna gelijktijdig met de Fiat 127 verscheen in 1972 de Renault 5 op de markt. Dik 3,5 meter lang, vier zitplaatsen en een voor die periode royale bagageruimte. Het was net als de Fiat een groot succes dat veel navolging kreeg. De Renault 5 hield het in meerdere generaties bijna twee decennia vol tot hij werd opgevolgd door een model met een echte naam: de Clio.

Behoedzame evolutie

Sinds de verandering van de modelaanduiding is het succes van de compacte Renault alleen maar groter geworden en de laatste jaren is de Clio één van de bestverkopende auto’s in Europa en het meest populaire model in zijn klasse. En met dat succes gaat Renault behoedzaam om door het uiterlijk van de Clio voorzichtig te laten evolueren. Inmiddels is Renault alweer aangeland bij de vijfde generatie van de Clio, die dit voorjaar werd gepresenteerd.

Steeds groter wordende Clio

Ondanks behoedzame evolutie is er in de voorbije 29 jaar natuurlijk heel wat veranderd. De Clio groeide in die periode aanzienlijk. De lengte nam toe met bijna 35 centimeter tot 4,05 meter, de breedte groeide 18 centimeter tot 1,79 meter en in de hoogte kwam er 5 centimeter bij (nu 1,44 meter). Dat merk je in het interieur van de Clio V natuurlijk, al zijn niet alle extra centimeters benut om het interieur ook echt ruimer te maken. Er zijn ook wat centimeters in veiligheid gaan zitten: een kreukelzone kost nu eenmaal ruimte en dikkere deuren beschermen de inzittenden doodgewoon beter.

Renault Clio en Kip Shelter

In ACSI FreeLife 8-2019 lees je nog veel hoe de Renault Clio zich gedraagt als trekauto van de Kip Shelter.  Bovendien kan je hierboven de exclusieve testvideo van autojournalist Mario Vos bekijken.

Praat mee

Praat mee: Trekautotest: Renault Clio TCe 100 (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht