ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Kia Niro Hybrid

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die we tot nu toe alleen publiceerden in de ACSI Magazines-app. Iedere maand schotelen we je een testvideo uit 2018 voor. Dit keer gaat Mario op de hybride toer met de Kia Niro Hybrid.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Kia Niro Hybrid

Hybride auto’s en caravans waren lange tijd geen goede combinatie. Alleen de sterkste modellen werden goedgekeurd om iets te trekken, maar zelden meer dan 750 kilogram. De Kia Niro is de eerste betaalbare hybride auto die een caravan wél aankan. En hij is ook nog verrassend zuinig!

De spaarzaamheid van een hybride

Een hybride auto is een geweldige uitvinding. De combinatie van een benzinemotor en een elektromotor voor de aandrijving kan leiden tot opmerkelijke spaarzaamheid. Een verbruik van rond de 1 op 20 voor een compacte middenklasser is heel gewoon en de efficiëntie is daarmee op het niveau van die van een dieselmotor, maar dan veel schoner.

In ieder nummer een trekautotest

In ieder nummer van ACSI FreeLife magazine vind je een trekautotest van een splinternieuwe trekauto. Autojournalist Mario Vos zoekt daarvoor geschikte vierwielers uit en test hoe ze presteren als caravantrekker. Naast het artikel produceert hij een testvideo die je hierboven kunt bekijken.

ACSI Magazines-app

Zowel het artikel als de video zijn in onze ACSI Magazines-app te bekijken. Hier lees je hoe je deze app gratis downloadt. Ben je abonnee van ACSI FreeLife magazine? Dan lees je alle magazines ook gratis in de app. We voorzien veel artikelen van extra foto’s en video’s, dus het is zeker de moeite waard om ACSI FreeLife digitaal te lezen.

De komende maanden verschijnen ook de video’s van de andere in 2018 geteste modellen op deze website. In deel 6 – die op 20 mei 2019 op deze website verschijnt – maakt Mario een uitgebreide testrit in een Dacia Duster.

Meer lezen?

Het uitgebreide testartikel van de Kia Niro Hybrid lees je in ACSI FreeLife 6-2018.

Praat mee

 1. H

  Lang moeten zoeken om deze caravan te vinden?
  Redelijk op leeftijd en daardoor lichter.
  Met de hedendaagse caravans zal het zoeken zijn om er een te vinden meteen Max beladen gewicht van 1300 kg.

  Reageer
  0
  0
 2. KD
  K. Van Deursen

  Waarom mag de versie met automatische versnelling minder caravangewicht trekken ?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Testvideo: Kia Niro Hybrid

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht