ACSI FreeLife

Menu

Extra hulp bij achteruit rijden met de caravan

Eerder schreven we over de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV. Deze trekauto is in meerdere opzichten een trendsetter. Op het instrumentenpaneel wordt namelijk een soort extra buitenspiegel getoond. Super handig tijdens het achteruit rijden met een caravan. Wat houdt dit precies in?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hyundai Tucson_buitenspiegelcamera_achteruit rijden caravan

Dat display ziet er sowieso heel anders uit. In plaats van een traditioneel instrumentenpaneel, is er een rechthoekig beeldscherm waarop de instrumenten worden getoond. Zeer goed afleesbaar, met veel informatie en met een briljante vondst!

Brengt de dode hoek in beeld

Zodra je de richtingaanwijzer gebruikt, wordt afhankelijk van de richting de linkse of rechtse teller een soort extra buitenspiegel. Hierin wordt het beeld van een camera onder de buitenspiegel getoond. En die camera geeft een zodanig breed beeld, dat deze tevens de dode hoek laat zien.

DSC09712Als je heel goed kijkt in de buitenspiegel zie je de camera zitten.

Zonder buitenspiegels

Het is ook briljant bij het achteruitrijden met een caravan, omdat je ook dan veel meer ziet dan in een caravanspiegel. Wel even de richtingaanwijzer aanzetten, anders heb je geen beeld. Je zou er zelfs mee kunnen rijden zonder caravanspiegels als het beeld permanent te zien zou zijn. Misschien een idee voor Hyundai om automatisch beide tellers het beeld te laten tonen bij het achteruitrijden.

Praat mee

Praat mee: Extra hulp bij achteruit rijden met de caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht