ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV (+ video)

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die je hieronder kan bekijken. Voor ACSI FreeLife 5-2021 zat hij achter het stuur van de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hyundai Tucson 1.6

Signalement

Merk
Hyundai
Model
Tucson 1.6 T-GDI HEV
Testjaar
2021
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.639 kg; maximum gewicht: 2.175 kg; trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant: 1.650/750 kg; geadviseerd maximum trekgewicht: 1.550 kg; maximum kogeldruk: 100 kg
Basisprijs
Hyundai Tucson 1.6 T-GDi iMotion € 34.995; Prijs geteste uitvoering € 45.350

Hyundai bouwt pas ruim een halve eeuw auto’s, verkoopt ze pas dik 40 jaar in ons land, maar doet vooral de laatste jaren behoorlijk van zich spreken. Met elektrische modellen, hybride techniek en inmiddels ook design loopt het Zuid-Koreaanse merk voorop. Of we aan dat lijstje ook goede trekautokwaliteiten mogen toevoegen, moet deze test uitwijzen.

Waar de Europese en Amerikaanse auto-industrie ruim een eeuw voor nodig had, deden de Japanners in iets meer dan de helft van de tijd. Maar de Zuid-Koreanen waren nog sneller. Hyundai ontstond vlak na de Tweede Wereldoorlog en maakte aanvankelijk vooral bouwmaterialen, later ook schepen en elektronica. Pas in 1968 begon men met de productie van auto’s en dat waren toen nog modellen van Ford.

Eerste auto: Hyundai Pony

De eerste eigen auto van Hyundai was de Pony, die in 1975 uitkwam. Het model was getekend door de Italiaanse ontwerper Giugiaro en de motoren werden ingekocht bij Mitsubishi. Het eerste exportland voor Hyundai was Nederland, waar in 1978 de verkoop van de Pony van start ging.

SUV-trend

Er kwamen nog meer modellen op de markt, maar het zou nog twintig jaar duren voordat Hyundai echt succesvol werd. Vlak voor de eeuwwisseling nam Hyundai het merk Kia over en de autotak werd zelfstandig gemaakt. En om de Europese markt beter te bedienen werd een Europees ontwikkelings- en designcentrum geopend in Duitsland. Nota bene in Rüsselsheim, het hoofdkwartier van Opel.

Maar de eerste serieuze klap die Hyundai uitdeelde, was het snel inhaken op de SUV-trend. De Santa Fe verscheen in 2000 en enkele jaren later kwam de eerste Tucson op de markt. Door hun lage prijs en complete uitrusting waren beide auto’s een succes en in enkele jaren verdubbelde Hyundai zijn marktaandeel in ons land. En het Koreaanse concern denderde de top tien van bestverkochte automerken in.

Hoe presteert de Hyundai Tucson als trekauto?

Tot zoverre de geschiedenisles over Hyundai. Nieuwsgierig hoe hij het er vanaf brengt met een caravan aangekoppeld? Bekijk hierboven de video en lees het hele artikel in ACSI FreeLife 5-2021.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Trekautotest: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation