ACSI FreeLife

Menu

Zo haal je op de camping meer uit je wifi

Skypen met het thuisfront of even een paar zonnige vakantiefoto’s doorsturen. Wifi op de camping biedt dan een uitkomst, maar niet op alle campings werkt de internetverbinding even goed. Wij geven je vijf tips om zoveel mogelijk uit je wifi te halen.

Auteur
Olle Vastbinder
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
wifi camping

Obstakels zoals caravans en bomen, kunnen de verbinding met het wifi-netwerk van de camping verstoren. Maar ook andere gebruikers van het netwerk kunnen het je moeilijk maken even een appje te sturen. Hoe zorg je er voor dat je zo min mogelijk hebt van dit soort stoorzenders?

1

Staar je niet blind op de mooiste kampeerplaats

Op veel campings mag je een eigen staanplaats kiezen. Hier kan je handig gebruik van maken, want zo kun je precies het plekje zoeken waar je de beste verbinding hebt. Hoe doe je dat? Met je smartphone of tablet, natuurlijk. Deze kan je gebruiken als wifi-scanner, als je tenminste de juiste app hebt gedownload. Voor Android-gebruikers is er Network Signal Info of Wifi Analyzer. Heb je een iPhone of iPad, probeer dan eens Network Analyzer of NetwerkRadar. Nog meer betaalde en gratis wifi-scanners vind je in de Google Play en de App Store. De plek waar je de beste wifi hebt, is de plek waar een sterk signaal is en waar weinig andere netwerken zijn.

2

Spot de antenne

Wifi-antennes zijn makkelijk te herkennen en hangen vaak wat hoger. De regel luidt hoe dichter bij de antenne, hoe beter de verbinding. Heb je geen wifi-scanner op je mobiel, houd dan je ogen goed open tijdens de zoektocht naar jouw ideale kampeerplaats. En kom je er niet uit, dan kan de campingeigenaar jou misschien wel verklappen waar je het beste bereik hebt.

3

Versterk de wifi

Dat meerdere apparaten gebruik maken van de open wifi-verbinding, doet de connectie niet altijd goed. Als je ondanks het speurwerk naar de perfecte plek geen geluk hebt met jouw verbinding, dan kan een wifi-versterker soelaas bieden. Je vindt deze ook wel onder de naam hotspot extender. Deze pikt het signaal op en versterkt het, zodat je ongestoord een berichtje op Facebook achter kan laten over hoe heerlijk jouw vakantie is.

4

Gebruik je eigen telefoon als hotspot

Met een lokale simkaart kan je een eigen hotspot maken. Je plaatst de kaart in je telefoon en stelt een persoonlijke hotspot in. Daarna kan je met meerdere apparaten, dus ook een tablet of laptop, het netwerk gebruiken. Je bent dan natuurlijk niet meer bereikbaar op je Nederlandse nummer, maar als je een oude telefoon van thuis meeneemt hoeft dat geen probleem te zijn.

5

Schrap wifi, neem mifi

Als je geen wifi op de camping hebt, of na al onze tips toch echt geen goede verbinding krijgt, dan is een mifi een uitkomst. Een mifi is een Mobile Wifi Router, dus een mobiele vorm van wifi. Het apparaatje lijkt op de router die je thuis hebt , maar deze past met gemak in je broekzak. De mifi zet een 3G-signaal om in een wifi-signaal en zo creëer je een eigen, veilige verbinding. De aanschafkosten hoeven geen groot gat in je vakantiebudget te slaan; vanaf € 44,99 heb je al een mifi. En bijkomend voordeel is dat die kosten eenmalig zijn. Het enige dat je nog nodig hebt, is een lokale simkaart uit je vakantieland. Een mifi is geschikt voor laptop, telefoon en tablet en je kan met maar liefst vijf tot tien apparaten tegelijkertijd verbinding maken.

Confidental Infomation