ACSI FreeLife

Menu

Zo gun je je hond een aangename vakantie

Gaat de hond ook mee naar de camping? Dan wil je natuurlijk niet dat je trouwe viervoeter het niet naar de zin heeft. Met deze gadgets maak je het verblijf voor zowel jezelf als de hond een stuk aangenamer.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
hond camper buiten
Hond camper

Eind 2015 zaten ontwerpers van Hymer samen met een panel van hondenbezitters. Doel van de bijeenkomst, het ontwikkelen van handige accessoires voor als de hond mee op reis gaat. De brainstorm leverde praktische oplossingen op die het jaar erna op de Caravan Salon werden gepresenteerd. De hondenbezitters hadden deze gadgets toen al uitgebreid kunnen testen.

Veilig transport op één

Veilig transport stond bovenaan de wensenlijst van de hondenbezitters. De oplossing van Hymer bestaat uit twee aluminium transportboxen, die je op de zitbank vastmaakt aan de gordelbok, nadat je eerst de kussens hebt weggenomen. De box past in zowat elke zitgroep. De kleine versie kost € 799, de grotere € 829. Hymer maakt ook een comfortabel hondenbed inclusief kussen dat speciaal is ontwikkeld voor L-zitgroepen (€ 199). Het kussen heeft een wasbare en slijtvaste buitenhoes.

Hond aanlijnen

Om kleinere hondenrassen aan te lijnen, is er een houder met ringoog, die je met behulp van een handige zuignap aan de gladde buitenwand van je camper of caravan bevestigt. Voor grotere honden is er de “fix & leash” (€ 39). Deze wordt ter hoogte van de opbouwdeur aan het chassis geschroefd. De uittrekbare hondenlijn “flex & leash” kost € 17,95 en kan van 85 tot 150 centimeter worden verlengd. Voor de riem, hondenkoekjes en andere dierenspullen is er ten slotte de Organizer, twee tassen die je met drukknoppen aan de binnenkant van de opbouwdeur bevestigt.

4-potenpakket van Dethleffs

Hymer is niet het enige merk dat zich richt op hondenbezitters. Het 4-potenpakket van Dethleffs (€ 229 voor de camper en € 259 voor de caravan) bestaat uit een hondenkussen (verkrijgbaar in twee groottes), voederbakjes inclusief houder, een sjoroog om je hond binnen veilig aan te lijnen en een riemhouder voor buiten. Je kunt je hond buiten ook veilig aanlijnen met de Dog-Sitter van Linnepe. Je rijdt met een van de wielen op de metalen plaat en fixeert de hondenlijn vervolgens met een karabijnhaak aan het oog.

Bron: MPS, Tekst: Anne Mandel

Praat mee

 1. jk

  mijn hond ligt los bij de caravan zij blijft op de plek loopt niet weg en kijkt niet naar andere honden of andere dieren

  Reageer
  0
  0
  1. A

   Mooi man helaas doen niet alle honden dat

   Reageer
   0
   0
 2. ML
  M.H. Lamens

  wij hebben 2 kleine hondjes en nemen 2 konijnen rennen mee en maken die vast van de ene naar de andere kant aan de voortent dus ze kunnen zo vrij rond lopen en in en uit de caravan gaan.

  Reageer
  0
  0
 3. wW
  willem Warbout

  Leuk idee misschien maar hoe neem je zoiets mee in je caravan? Niet te doen dus.

  Reageer
  0
  0
 4. EH
  E. Hendriks

  Ik neem voor de hond beton gaas mee van 60×180 cm.
  Dit maal 20 maar dan heeft de hond een leuk stukje waar hij los kan lopen.
  lange riem is niks bij tafels en stoelen.
  Weegt wel wat maar dat ligt in de auto.

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Zo gun je je hond een aangename vakantie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht