ACSI FreeLife

Menu

Extreme hitte in Zuid-Europa. Zo blijf je koel op de camping!

De hittegolf die Zuid-Europa teistert, lijkt nog wel even aan te houden. Vooral in grote delen van Italië, Spanje en Griekenland tikt de temperatuur met gemak de 40 graden aan. Op de camping is het dan ook puffen en zweten. Wat kan je doen om koel te blijven? We geven je vijf tips om de hitte te doorstaan.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
100425 Camping Le Gibanel 05 e1689936417628

1. Hou de hitte buiten

Met deze verzengende hitte loopt de temperatuur in je caravan of camper snel op. Ramen en dakluiken zijn echte hittesluizen, ook al zijn ze vaak van getint glas of kunststof. Als de zon brandt, veranderen dakluiken al snel in kachels. Met airconditioning en ventilatoren kun je de hitte natuurlijk binnen de perken houden. Een goedkopere optie is goede zonwering voor ramen en dakluiken.

2. Kies een koele plek op de camping

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar een plekje in de schaduw onder de bomen voorkomt al veel hitteleed. Vooral tentkampeerders branden bij hoge temperaturen hun onderkomen uit. Hang bijvoorbeeld een schaduwluifel of tarp op voor extra schaduw en gebruik een reflecterende isolatiedeken. Een katoenen tent blijft koeler dan een kunststof exemplaar. Lucht de tent pas zodra het koeler wordt.

3. Gebruik een mobiele airco

Er zijn tegenwoordig handige, compacte mobiele airco’s te krijgen voor op de camping. Voordeliger en milieuvriendelijker is het om je eigen airco te maken. Zet een petfles met bevroren water voor een ventilator en je blaast de koelte zo je tent of caravan in. Nadeel is natuurlijk wel dat het ijs snel smelt.

4. Zoek een koele bestemming

Een open deur van jewelste, maar je kunt natuurlijk altijd je bestemming aanpassen en bijvoorbeeld afreizen naar het noorden van Europa. Ook slim is om het met recordtemperaturen hogerop te zoeken. In de bergen is het vrijwel altijd een paar graden minder warm. Ga aan zee of aan een meer staan of kies voor een camping met zwembad.

5. Geniet van je vakantie!

We reizen massaal af naar Zuid-Europa voor zon, lange zwoele zomeravonden en de ontspannen sfeer. Hoe geniet je ondanks de hitte toch van je vakantie? Pas je tempo aan. Niets hoeft, dus stel die excursie naar een verzengend hete stad uit. Lees in plaats daarvan lekker een boek in je luie stoel onder een boom of parasol. En neem zo vaak mogelijk een frisse duik.

Heb je zelf tips?

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om koel te blijven op de camping. Heb je zelf ook goede tips? Laat het ons weten via info@acsifreelife.nl!

Praat mee

Praat mee: Extreme hitte in Zuid-Europa. Zo blijf je koel op de camping!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht