ACSI FreeLife

Menu

Wellness met druiven in de hoofdrol

Kennismaken CataloniëHet is volop genieten voor Jan en Mildred in Catalonië. Heel anders dan ze gewend zijn op vakantie maar zo doen ze wel allerlei nieuwe ervaringen op. Hoewel de naam van dit uitstapje wel wat vragen bij ze oproept. Ze gaan namelijk in wijntherapie. Tja, wat moeten ze zich daar nou bij voorstellen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
wijntherapie
wijntherapie

Gelegen in het heuvelachtige Vilafranca del Penedès, op zo’n zestig kilometer van Barcelona, ligt het exclusieve vijfsterrenhotel Cava & Hotel Mastinell. Het laatste stukje van de route is de eerste traktatie die Jan en Mildred voorgeschoteld krijgen. Prachtige heuvels bezaaid met wijnranken. Dit belooft wat. “We laten ons gewoon maar verrassen”, zegt Mildred als ze de hal binnenstappen.

In de watten

Kamperen als levensgenieter in deze regio kun je moeilijk als zwaar bestempelen.  Maar een extra relaxmomentje is natuurlijk altijd welkom. Als we met een glaasje cava in de ontvangstruimte plaatsnemen, vertelt Jan: “Vandaag hebben we eerst lekker geluierd bij het zwembad op de camping. Dat hoort er voor ons ook bij.”

Op dat moment verschijnen er twee vriendelijke dames met de mededeling dat ze opgehaald worden voor een speciale wellnessbehandeling waarbij druiven de hoofdrol spelen. Jan en Mildred kijken elkaar compleet verrast aan. Er zijn tal van leuke manieren om de wijncultuur te leren kennen. Maar een massage, dat spant de kroon. Een toppunt van luxe.

Therapeutisch genieten

Na ruim 1,5 uur komen ze helemaal relaxed terug. “Wat bijzonder is dit”, begint Mildred te vertellen. “Het was zo’n goede massage. En het hielp dat ik al in de vakantiestemming zat. Daardoor kon ik me er echt aan overgeven, heerlijk zeg.”Voor de massage is niet zomaar een olie gebruikt, het is een extract van rode druiven. Druiven blijken een schat aan gezonde eigenschappen te bevatten. Ze hebben een verjongend effect op de huid dankzij de natuurlijke antioxidanten die de huid beschermen en dode huidcellen afvoeren. Mildred: “Nou, dat klinkt goed.”

Een echt wijnhotel

Niet alleen de winetreatments zijn bijzonder, ook het moderne hotel mag er wezen. Het is gebouwd in de vorm van enorme wijnvaten die in twee rijen dik op elkaar gestapeld zijn. De prachtige tuin met ruim zwembad en het mooie uitzicht op de kerktoren van Vilafranca del Penedès maken het plaatje compleet. “Zo laat ik het gebouw lekker opvallen te midden van het agrarische landschap”, moet de creatieve architect gedacht hebben. Met deze niet-alledaagse bouwstijl is hij zelfs meerdere keren in de prijzen gevallen.

Nagenieten op de camping

Om de totale beleving compleet te maken, wordt de ‘therapie‘ afgesloten met een glaasje cava. Ze voelen zich helemaal fris en fruitig. Jan: “Zo’n ontspannen uitje gaan we niet meer meemaken. Nu gaan we lekker terug naar de camping. Wat zullen we lekker slapen vannacht. Proost op het goede leven!”

TestTour-abonnement

Wil je niets missen van de TestTour door Catalonië? Volg dan zeker onze Facebookpagina. En als je graag alle reiservaringen en tests op je gemak terugleest, is het TestTour-abonnement een echte aanrader. Bestel nu en je krijgt er zelfs een gratis campingkookboek bij!

Praat mee

Praat mee: Wellness met druiven in de hoofdrol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht