ACSI FreeLife

Menu

Water uit caravan en camper vaak vervuild

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) adviseert om water uit de tank van campers, caravans en boten beter niet te drinken. Dat is de conclusie naar aanleiding van een test van waterbedrijf Vitens.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
7
7
ReactiesPraat mee
tank

Camperaars en caravanners maken hun watertank schoon met conserveringsmiddelen, maar deze middelen doen vaak niet wat ze beloven. Het resultaat is dat er veel bacteriën in de caravan- en camperwatertanks blijven zitten. Dat is de uitkomst van de test van Vitens.

De test

Tijdens de test heeft Vitens zes vergelijkbare middelen getest en gekeken wat deze middelen deden met de tank na één dag, na twee dagen, na een week en na drie weken. Het water werd onder andere onderzocht op legionella, coliformen, enterococcen, het koloniegetal en de vorming van biofilm. Van de zes middelen voldeed slechts één middel aan de waterdrinknorm.

De NKC liet het onderzoek uitvoeren om kampeerders die gebruikmaken van een watertank goed te kunnen voorlichten. Aangezien uit het onderzoek blijkt dat de meeste middelen niet toereikend zijn, adviseert de NKC om het water uit deze tanks niet te drinken.

Praat mee

 1. M

  Wij spoelen met een afwastablet in heet water
  Slang aan de Kraan en Terug in tank en kwartier laten lopen. Met zuiverwater herhalen. In de staling droog wet zetten en afgesloten zakje om de pomp zodat er gen verse zuurstof in het systeem Komt

  Reageer
  0
  0
 2. A

  Je watertank goed met lucht doorblazen alle leidingen kranen open . droog is het toverwoord ! Succes!

  Reageer
  0
  0
 3. JB
  John van den Berg

  Voor het kamperen maak ik ook altijd de tank en de leidingen met heet water en sieraden tabletten.

  Reageer
  0
  0
  1. BB
   Bart van Buren

   Ook ik spoelde mijn tank met steradent
   Maar er is ook een nieuw middel in de handel
   genaamd Tanko3
   altijd een schone tank werkt perfect
   Kijk op de website
   tank-o3.nl

   Reageer
   0
   0
 4. h

  welk middel was dat dan?

  Reageer
  0
  0
 5. P

  In een eerdere test van dit blad wordt juist aangegeven GEEN steradent te gebruiken daar dit een filmlaag achterlaat en zodoende bacteriën vasthoud

  Reageer
  0
  1
 6. W

  Een ganse tube steradent en goed naspoelen. Dagelijks vers water in de tank, koken met flessenwater 8K flessen. Het water van de caravan dient enkel om handen te wassen en iets afspoelen.
  Allee zo doen wij het al 25 j en nog nooit diaree gehad

  Reageer
  3
  0

Praat mee: Water uit caravan en camper vaak vervuild

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht