ACSI FreeLife

Menu

Verkoop campers en caravans weer in de lift na corona-dip

De verkoop van nieuwe campers én caravans zit weer in de lift. In juni werden 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in diezelfde maand een jaar geleden. De  verkoop van nieuwe caravans noteerde in juni 2020 een plus van 25 procent. Dat blijkt uit verkoopcijfers van de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) over de maand juni 2020.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Verkoopcijfers_foto Motorhome Depot

“De succesvolle junimaand maakt op campergebied het volledige eerste halfjaar van 2020 goed. Ondanks de dramatische coronaperiode lopen we nu nog slechts 2 procent achter op 2019, het meest succesvolle camperjaar ooit,” reageert Leo Diepemaat, voorzitter van de KCI.

April en mei rustige maanden

“Door de corona ontwikkelingen was het in april en mei rustiger in de dealershowrooms. De Europese fabrieken waar onze kampeermiddelen gebouwd, zijn zelfs een aantal weken op slot geweest. Maar nu trekt de markt weer volledig aan, zo blijkt uit de verkoopstatistieken. Door de coronapandemie ontdekken ook nieuwe kampeerders de voordelen van het vrije buitenleven. Nergens anders is de anderhalvemetersamenleving beter toe te passen dan op de camping.”

Verkoopcijfers gebruikte kampeermiddelen

De groeiende populariteit van kamperen is ook terug te zien in de verkoopcijfers van gebruikte caravans en campers. Die namen met bijna 40 procent toe in juni. Daarmee komt het totaalaantal geregistreerde kampeermiddelen op 562.126 caravans en campers.

Praat mee

Praat mee: Verkoop campers en caravans weer in de lift na corona-dip

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht